League of Legends

ERKO s třemi zahraničními posilami! Kdo bude hrát o první ligu?

ERKO s třemi zahraničními posilami! Kdo bude hrát o první ligu?
22. 1. 2023
  |  

Bylo to velké neštěstí, když se loni ERKO Esports nepovedlo po povedené druholigové sezoně nakonec prorazit do Mastercard Hitpoint Masters. Tentokrát se tým vydává zahraniční cestou.

ERKO Esports v loňském roce vtrhli na League of Legends scénu ve velkém stylu a hned v prvním druholigovém splitu se dokázali probojovat do playoff. I přesto se pro letní split rozhodli udělat několik změn a přivést maďarské duo Blice a Tadeusz spolu s německým AD Carry CaptainSexy. Zahraniční cestou se ERKO vydá i v roce 2023, kdy do své sestavy tým přivádí hráče z Turecka, Ruska a Finska.

Druholigový tým dává jasně najevo, že chce znovu bojovat o nejvyšší divizi. Česko-slovenské zastoupení tentokrát představují Astrasmaug a Dolis. První jmenovaný v minulosti působil například v BRUTE Talents a loni v létě se poprvé představil v druhé lize v celku Inaequalis. Petr "Dolis" Dolejš se pak jednoznačně zapsal jako hlavní tvář týmu Inside Games Challengers. 
ERKO Esports / Twitter
Českou dvojici doplňuje tři zajímaví cizinci, kteří za sebou však zkušenosti z nejvyšší úrovně zatím mnoho nemají. Oleg "Antik" Karkachev se do týmu přesouvá po neúspěšné kvalifikaci v rámci boje o beneluxskou druhou nejvyšší soutěž, finský support AquaCloak ani turecký toplaner Sangrod za sebou nemají zkušenosti prakticky žádné. 

Dá se s klidným svědomím říct, že se v loňské sezoně ERKO spojili s o poznání prověřenějšími jmény, ale bude zajímavé sledovat, jak se novému týmu v druhé lize povede. Hitpoint Challengers odstartuje již 1. února a v lize se dále představí: Chilli Esport (přebírá spot ING.Challengers), EXILE esports (přebírá spot eSuba Academy), Team Narcis (přebírá spot Inaequalis), IKISEQ, Fly5 a posledními dvěma celky, které vzejdou z víkendové kvalifikace

Zdroj úvodní fotografie: ERKO Esports

Author photo
Prokop "Hippowan" Sojka