CS:GO

Eplayer spouští unikátní CS:GO žebříček pro české a slovenské týmy

Eplayer spouští unikátní CS:GO žebříček pro české a slovenské týmy
7. 6. 2021
  |  

HLTV.org udává trend v zahraničí, na domácí scéně jsme zhruba tušili, kdo se nachází na jaké pozici. Nicméně nyní Eplayer přichází s oficiálním rankingem CZ/SK týmů.

Ve světě se zaběhl žebříček HLTV, který určil trend a pozice jednotlivých CS:GO týmů na světové scéně. Na domácí scéně podobný projekt v beta verzi spouští portál Eplayer.

Oficiálně se jedná se o žebříček nejlepších česko-slovenských týmů, jenž bude aktualizovaný k prvnímu pondělku v měsíci a ukáže působení týmů v turnajích za poslední období. Zahrnuty budou veškeré turnaje, do kterých se domácí týmy podívají. 
Žebříček je k dispozici na eplayer.cz/ranking, kde je možné už vidět úvodní pořadí po desítce započítaných turnajů. Nutno podotknout, že body za turnaje by se měly započítat až po jejich skončení a finálních výsledcích zápasů. Pořadí se tak dost možná brzy změní také na základě Sazka eLEAGUE, která za sebou má poslední kolo základní části s několika překvapeními. Co ovšem není překvapení je samozřejmě pozice na čele aktuálního pořadí dle Eplayer žebříčku, kde vévodí neporažení SINNERS, následovaní Entropiq Prague a ENTERPRISE.

Roli pak nadále hrají také tzv. Tiery, tedy úrovně turnajů, na základě kterých obdrží určitý počet bodů pro zúčastněné týmy.

O vyjádření jsme požádali také Šimona Király, který za celým projektem Eplayer stojí:

Našim cieľom je definitívne odstrániť otázku kto je top 20 v czsk. Ďalším z cieľov je vytvoriť rebríček, ktorý uľahčí organizátorom turnajov vyriešiť otázku koho pozvať do turnaja. A hlavný cieľ bolo nakopnúť súťaživosť medzi tímami a motivovať ich k častejšiemu hraniu domácich ale aj zahraničných turnajov.
Šimon Király
Vedoucí projektu Eplayer
Samozřejmě body nejde jen získávat ale i ztrácet. Váha bodů bude časem postupně klesat, až po sedmi měsících od získání bodů propadnou úplně.
 

Aktuální TOP 5 v Eplayer žebříčku CZ/SK týmů:

  1.  SINNERS
  2. Entropiq Prague
  3. ENTERPRISE
  4. eSuba
  5. Sampi
Další týmy jsou seřazeny velmi blízko a další turnaje by mohly napovědět, jak se žebříček bude vyvíjet.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.