CS:GO

Entropiq zvažovali nejlepší domácí AWP. "Hráč musí chtít hrát za daný klub," uvedl šéf herních sekcí

Entropiq zvažovali nejlepší domácí AWP. "Hráč musí chtít hrát za daný klub," uvedl šéf herních sekcí
3. 2. 2023
  |  

Organizaci Entropiq nečekalo přes zimu nic jednoduchého. Vedení muselo ve finálové sestavě doplnit hráče do rolí AWP a IGL, přičemž zejména do první pozice se z českých a slovenských hráčů vybírá obtížně.

Po MČR skončila rakouskému sniperovi sesLovi smlouva a cizinec již nadále neměl na česko-slovenské scéně pokračovat. Sekci Entropiq, v té době ještě s přídavkem Prague, čekalo náročná hledání hráče do stěžejní pozice. Ale na domácí scéně nebyla situce z hlediska "volných" hráčů úplně bídná.

Už během listopadu bylo jasné, že se na přestupovém trhu objeví z AWP hráčů Lukáš "capseN" Koláčný, který má s organizací Entropiq svoji minulosti. Právě z této organizace totiž v létě 2021 odcházel do Dynamo Eclot. 

Dalším český sniper, který neměl angažmá od začátku zimní přestávky angažmá a byl umístěn na přestupovou listinu, byl mistr ČR z roku 2022 David "forsyy" Bílý a posléze vyšlo najevo, že zadarmo může z eSuby, vzhledem ke konci smlouvy, odejít také Dominik "blogg1s" Janita. 
A jistě nebyli jediní, kteří by mohli být potenciálně v hledáčku organizace Entropiq. Například bulharský hráč Deyvid "h4rn" Benchev podle všeho stále nemá angažmá a teoreticky by tak byl, vzhledem ke znalosti tuzemské scény, možný i jeho příchod. Ale nakonec neklapla ani jediná možnost a Entropiq se podívali za hranice.

"Pokud Entropiq měl v zájmu být úspěšným týmem na domácí scéně a zároveň bojovat na v zahraničí, tak není žádným překvapením, že jsme na AWP roli zvažovali ty nejlepší současné československé hráče, ať už volné agenty nebo v jiném týmu, co přemýšleli o změně. Ovšem na konci dne daný hráč musí chtít hrát za ten klub a já chci spolupracovat s hráči, kteří ho chtějí reprezentovat. Každý hráč se může rozhodnout o svém angažmá, jak chce. Samozřejmě, že na našem listu byli, řekněme „A hráči", ale každý hráč se rozhoduje podle sebe a kluby nabízí to, co chtějí nabídnout. Takže jsme museli řešit další varianty a některé se nám líbily více a některé méně," uvedl pro Sazka Esport ve velkém rozhovoru Pavel Klaban, Chief Gaming Officer, který za skládání sekce zodpovídá společně s novým polským trenérem. 

Volba nakonec padla na velké jméno na poli světového CS:GO, do Entropiq totiž přichází Michał "snatchie" Rudzki, který má zkušenosti z celků jako Virtus.pro, Anonymo nebo AGO.

Zdroj úvodních fotografií: Sazka eLEAGUE; 
Ilustrativní fotografie - mix hráčů na ní je koláž Sazka Esport a neznamená, že to byli specificky tito hráči, o něž měli Entropiq zájem.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.