League of Legends

Entropiq získal třetí letošní titul, obhájil vítězství na Sigma Cupu

Entropiq získal třetí letošní titul, obhájil vítězství na Sigma Cupu
12. 11. 2023
  |  

I po roce český tým ovládl mezinárodní srovnání nejlepších domácích, řeckých a balkánských týmů Sigma Cup. Na finálovém turnaji v Bělehradě nás reprezentoval domácí král Entropiq, který své fanoušky stejně jako v minulém roce nezklamal.

Entropiq nejprve zvládl semifinále proti řecké jedničce Anorthosis Famagusta, která mohla být považována za druhého největšího favorita, hned po české organizaci. Skvěle hrál především Khantos, jenž si hned v první hře připsal pentakill. 

Ve druhém semifinále řečtí We Love Gaming, kteří postoupili do LAN finále Sigma Cupu. velmi snadno přehráli Diamant Esports z balkánské soutěže EBL. Do finále proti Entropiq tak postoupil jungler Tynx, který za rok v Hitpoint Masters vzájemných duelů zažil spoustu.

Sigma Cup 2023 | Zdroj: Leaguepedia

Finále nabídlo strhující pětizápasovou sérii, která ale potvrdila trend kompetitivního lolka posledních let, Dominovala modrá strana, tým z blue side vyhrál v každém zápase. Naštěstí pro fanoušky domácího lolka hráli pokaždé z modré strany právě Entropiq.

Skrze sérii se skvěle prezentoval midlaner Jackies a jungler Zicsi, který dokázal Tynxovi ukrást dva barony. V poslední hře Khantos vytáhl svou typickou Seraphine a Entropiq udrželi klid, porazili tedy WLG 3:2 a vezou pohár do Čech po Aténách i z Bělehradu.

Poslední turnaj v této sestavě tak zvládají na jedničku a od nového roku uvidíme také úplně nový Entropiq, Zicsi by měl mířit do LFL a Jackies podle zákulisních informací dokonce do LEC.



Zdroj úvodní fotografie: Entropiq

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč