League of Legends

Tisková konference: Entropiq vstupuje do League of Legends, z LEC přetáhl Denyka

Tisková konference: Entropiq vstupuje do League of Legends, z LEC přetáhl Denyka
15. 12. 2021
  |  

Jedna z předních českých organizací přidává do svého portfolia nový e-sport – a rovnou ten největší. V sezóně 2022 bude nastupovat v League of Legends Hitpoint Masters lize.

Žádné pomalé krůčky v novém e-sportu Entropiq neplánuje. Jejich vůbec první sestava totiž splňuje přísné parametry a dost pravděpodobně se jim podařilo složit aktuálně nejsilnější domácí roster. Ze zahraničí stahuje tři české hráče, přičemž to největší jméno, support Denyk, přichází rovnou z LEC. Zbývající dvojka, toplaner Robocop a midlaner Eren, naposledy nastupovala ve Španělsku. Sestavu poté doplňují dva cizinci, a to konkrétně turecký jungler Rames a rumunské ADC Khantos. Celé skvadře bude velit slovinský kouč Apples.

Velkými ambicemi se netají přímo ani vedení týmu. „Vše, co v Entropiqu děláme, děláme s maximální vážností a jinak tomu nebude ani u LoL týmu. V první řadě chceme vyhrát Hitpoint Masters a pomalu již vyhlížíme EU Masters v roce 2022. Nutno dodat, že Hitpoint Masters vnímáme jako důležitého partnera nejen ke vstupu do světa LoL, ale i k dalšímu rozvoji našeho klubu,“ dodává CEO Entropiqu, Daniel Kloud. Na tiskové konferenci poodhalil, že Entropiq do budoucna bude vyhlížet i místo v LEC.

Mezinárodní roster bude sídlit celá v Praze a společně trénovat v nově vznikajících prostorech. "Hráči budou mít fulltime program. Obdrží vlastní bydlení, společný prostor na hraní a budeme jim radit v životosprávě," dodává Kloud.

Je tedy zřejmé, že Entropiq nepomýšlí pouze na domácí úspěch, ale rád by se prosadil i na mezinárodní scéně. Tam se prozatím československým organizacím příliš nedaří a jejich cesty často končí pouze ve skupinové fázi. "Pokud se nám podaří dostat do semifinále EU Masters, budeme to brát jako úspěch. Výhra je bonus," netajil se Kloud na tiskové konferenci k oznámení sestavy velkými cíly. Od začátku pro Entropiq byla priorita nastupovat v Hitpoint Masters, protože se profilují jako domácí organizace a sídlí v Praze. "Úspěch u nás doma je pro nás klíčový, zároveň chceme posouvat laťky e-sportu a celkově zlepšovat úroveň v Česku," poodhaluje zákulisí Kloud.

K dispozici mají na tuzemské poměry kvalitní tým, kterému bude šéfovat velezkušený Denyk. Support poslední dva roky působil v LEC Týmech Misfits a Excel, ani v jedné organizaci si však nedokázal dlouhodobě udržet místo v základní sestavě a po skončení letošní sezóny si hledal nové angažmá. Ku překvapení většiny míří právě zpět do Česka. "Když jsem se rozhodoval, co dál, lákalo mě vrátit se domů do Česka. S Entropiqem jsme si padli do noty, máme podobnou vizi a líbí se mi, jak chtějí rozvíjet hráče. Máme ambiciózní sestavu, mým cílem je s domácím týmem mít první větší mezinárodní úspěch," řekl Denyk na tiskové konferenci.

Denyk dal české organizaci přednost i před zahraničím. "Nabídky z LEC nebo LCS jsem neměl, zájem měly academy týmy i kluby z regionálních lig, ale vybral jsem si Entropiq," dodává support. Samotný tým bere Denyka nejen jako hráče, ale velkého lídra. Velké slovo měl také při skládání sestavy.



V Hitpoint Masters lize uvidíme také znovu další navrátilce Robocopa a Erena. První jmenovaný od května 2020 nastupoval ve Španělsku, naposledy působil s dalšími třemi Čechy v S2V Esports. "Se spoluhráči máme stejné ambice, chceme uspět na EU Masters a cílíme na semifinále nebo finále," prozradil Robocop, proč si Entropiq vybral.

Český midlaner s vietnamskými kořeny Eren mění působiště pravidelně. V žádném z týmů nevydržel více jak půlroku, pouze v nedávno skončené sezóně nastupoval hned za 3 organizace. Postupně vystřídal ad hoc gaming (Německo), Wave Esports (Rakousko) a MAD Lions Madrid (Španělsko). Zkušenosti má také s dánskou, britskou či italskou ligou. Na domácí scéně naposledy oblékal barvy eXtatusu, a to v lednu 2018.

Zbyla zahraniční dvojka je pro domácí fanoušky neznámá, nicméně podle samotné organizace se jedná o talentované hráče. Jungler Rames nastupoval rok v akademii Galatasaraye, kterou poté vyměnil za konkurenční Fenerbahce. S nimi odehrál jeden split, skončil ovšem na devátém místě. Naposledy v barvách Absolved, kde se setkal i s novým Entropiq ADC Khantosem, úspěšně odehrál kvalifikaci do jarního splitu NLC Ligy. Jejich místo odkoupil X7 Esports.

Khantos před Absolved nastupoval také za mnoho organizací a v jedné z nich se potkal právě s Erenem - společně nastupovali chvíli v ad hoc gaming. Zkušenosti má například ze švédské, řecké či italské ligy, a podobně jako midlaner má u svého jména mnoho krátkých zahraničních angažmá. "S Khantosem jsme se potkali náhodou v Misfits. Hrávali jsme spolu DuoQ, když to ještě šlo, a přišel mi dobrej. Chvíli nastupoval také s Kamiliusem. Nejvíce mě zaujal tím, že je hodně agresivní," popsal botlane spoluhráče Denyk.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.