CS:GO

"Entropiq udělali z EIQ Prague nejlepší academy tým u nás," reagoval Kozlik v eSuba podcastu

"Entropiq udělali z EIQ Prague nejlepší academy tým u nás," reagoval Kozlik v eSuba podcastu
21. 5. 2021
  |  

Jedním z témat posledního eSuba podcastu bylo i nedávné oznámení organizace Entropiq o angažování východoevropského týmu z TOP 30 světového žebříčku.

Situaci v podcastu tradiční domácí organizace z několika úhlů rozebíral hráč eSuby Dominik "blogg1s" Janita, hráč eSuba Youngsters Jiří "Kozlik" Kozel a streamerka Miley.

Entropiq udělali z Entropiq Prague nejlepší academy tým u nás
Kozlik
Hráč eSuba Youngsters
Hráč a mentor talentů v eSuba Youngsters (academy sekce eSuby) poukazoval také na podobnost se situací, která nastala při dvou Valorant sestavách a obavu o to, jakých turnajů bude smět sestava Entropiq Prague účastnit včetně těch, které jsou součástí RMR.

Z pohledu hráč to mám podobně, z pohledu majitele organizace to naprosto chápu. Srovnával jsem to s výměnou Cannie - Oskar v SINNERS
blogg1s
Hráč eSuba
"Je to business, chtěli od začátku vybudovat evropský celek a pokud mají na to financovat tier 1 tým, je to logické rozhodnutí," doplnil blogg1s, který se také vyjádřil, že dostavadní sestava měla před sebou ještě dlouhou cestu aby se na podobnou úroveň dostala.
Sniper eSuby a zároveň jeden z moderátorů podcastu se snažil poukázat také na fakt, že s množstvím turnajů, které se aktuálně ve světě hrají, může být pozitivním efektem právě to, že máte v záloze další sestavu, která se by eventuálně možnost dostat pozvánku za "hlavní roster".  



Obecně se ale všichni aktéři snažili hledat především pozitiva na celé situaci. Skepse blogg1se a Kozlika je do budoucna především nad tím, zda nemůže dojít k momentu, ve kterém se management Entropiq může teoreticky rozhodovat, jestli si ponechá obě sestavy.

"Hlavně ať to pro Míšu (leckr - pozn. red) dopadne dobře," komentoval Kozlik i Miley.

Řeč se také dostala na komunikaci mezi organizacemi a hráči a podobnost přímo z eSuby, která před nedávnem právě angažovala sestavu Youngsters a sami si blogg1s s Kozlikem vyzkoušeli, že není možné v RMR kvalifikaci na Flashpoint mít 2 sestavy pod jednou organizací.

Zdroj úvodní fotografie: Facebook @kozlikwow
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.