League of Legends

Entropiq se po prohře nerozklepal a přes nováčka postupuje do Evropy

Entropiq se po prohře nerozklepal a přes nováčka postupuje do Evropy
29. 3. 2024
  |  

Největší favorit Mastercard Hitpoint Masters na svitavském finále překonal překvapivý neúspěch v průběhu série a popáté v řadě postoupil do EMEA Masters, ve kterých bude reprezentovat domácí scénu.

Na prknech svitavské Fabriky už se stalo ledacos a o další esportový zázrak se tentokrát přijeli pokusit hráči slovenské organizace UNiTY, kteří potřebovali porazit v posledních letech zcela dominantní tým Entropiq. A minimálně herně se nakonec i přes neúspěch za sebe nemuseli stydět.

První hrou do série vstoupili dle očekávání Entropiq s dominantním výkonem, UNiTY se do tempa LAN akce chytali poměrně pomalu. Ukázala se očekávaná převaha midlane a botlane, se kterou pro outsidera bylo nutné se vyrovnat do příštích her série.

Překvapivě se to ale povedlo rovnou ve druhé. V té rozhodly vynikající individuální výkony, které v prvotních fázích hry dostaly UNiTY do bodu, ze kterého pouze stačilo správně vyklikat rozhodující teamfighty. Velmi jistým a přesvědčivým výkonem dali fanouškům naději, že i v semifinále uvidíme skvělou sérii.

Třetí hra ale tyto představy zase trochu rozmetala. Entropiq od začátku tlačili na bot a nenechali Knezu s J3rkiem ani na chvíli dýchat. UNiTY navíc svým draftem nedokázali odpovídat, každý pokus o odchyt Strodeho Aphelia končil na Denykovi s Tahm Kenche, který smrt svého marksmana prostě nedovolil.

Ve čtvrté hře UNiTY bojovali, na scoreboard dlouho svítilo skóre 4-4, za kterého prohrávali maximálně o 2000 goldů. Obrovský impulz přišel ve 21. minutě, odchyt na Strodeho vedl k vyhranému fightu a Baronu Nashorovi pro vítěze posledního ročníku druhé ligy Hitpoint Challengers. 

Barona si UNiTY ale příliš neužili. Následně totiž chybovali na drakovi a to Entropiq umí trestat. Z jednoho fightu vytvořili momentum, které vedlo k vítězství největšího favorita čehokoliv v League of Legends u nás. Entropiq si tak zahraje zítřejší finále s Glore a může opět ladit formu na EMEA Masters.


Zdroj úvodní fotografie: Entropiq

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč