FIFA
EA SPORTS FC

Entropiq ruší FIFA sekci a do dalšího ročníku půjde bez ní

Entropiq ruší FIFA sekci a do dalšího ročníku půjde bez ní
6. 7. 2023
  |  

Jedna z nejúspěšnějších organizací na poli hry FIFA se rozhodla ukončit podporu této sekce od dalšího ročníku vydání populárního fotbalového simulátoru, který ponese nově název EA Sports FC. Co k tomu Entropiq vedlo?

Podpora FIFA sekce byla po celou dobu existence Entropiq jedním ze stěžejních pilířů organizace. Dres oblékli hráči jako RIIJK, Huhnak, zahraniční duo Venny a Fully nebo v posledních letech dvojice Matěj "Matejs" Dunka & Mario "Marioooso99" Gumbrešt, které ještě doplňoval mladý hráč Adam "Hodný holub" Holbov. Ti všichni však nyní zůstanou už jen historií organizace.

„Ať jde o Riijka či Huhnaka, Vennyho ci Fullyho, FIFA program má bohatou historii v našem klubu a Matejs s Marioosem se na této historii podíleli nejvíc. Chci z celého srdce klukům poděkovat za jejich píli a bojovnost v každém zápase i za všechno, co jsme spolu prožili. Ať kluky povede cesta dál na zelený pažit nebo jinam, přeji Vám všem hodně štěstí. Díky!,“ uvedl pro klubový web Pavel Klaban, Games Director v Entropiq.

Hlavními důvody, pro ukončení spolupráce s hráči a podpory FIFA sekce má být fakt, že organizace nechce tříštit fokus a její ambice směřují zejména na mezinárodní scénu. Minimálně pro další rok tak do konceptu organizace tato hra nezapadala. Opět by přitom byla dvojice Matejs & Marioooso jedním z největších favoritů e:LIGY, kterou v loňském roce ovládla a také mnoha dalších turnajů včetně MČR FIFA Powered by Hyundai.

Kromě hráčů se loučí také manažer FIFA sekce Lukáš "DIDA" Černý, který při svém odchodu dodal: „Naše štace v Entropiqu tímto vyjádřením končí, a proto bych chtěl poděkovat za celou naší FIFA sekci, že nám umožnili být dva roky součástí toho nejlepších esportového týmu u nás. Naše působení jsme zakončili jak nejlépe jsme mohli a to dominancí na CZSK scéně. Speciální dík patří Mozimu, který vždycky věřil v naše schopnosti a odhodlání být nejlepší. Nesmí zapomenou ani na naše týmové kolegy, kteří vždycky vytvářeli rodinné prostředí. Jak se říká, rodina je jen jedna a my jsme jí mohly být součástí a za to děkujeme! Na závěr chceme popřát Entropiqu mnoho úspěchů na poli esportu. #thiswasourworld“ 

Zdroj úvodní fotografie: entropiq.gg

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.