League of Legends

Entropiq prohrál s největším otloukánkem Masters, znovu ztratila i eSuba

Entropiq prohrál s největším otloukánkem Masters, znovu ztratila i eSuba
6. 2. 2024
  |  

Začátek třetího týdne Mastercard Hitpoint Masters rozdělil týmy z vyrovnaného střetu tabulky a přinesl vzpouru outsiderů, kteří si vyšlápli na papírové favority.

Rozjetí GLORE proti stagnujícím BRUTE už od začátku zápasu plnili roli favorita a působili dále sebevědomým dojmem. Marksman BlackSwan od first bloodu s Dravenem získával další zářezy a snowball z midgame i přes vyrovnané teamfighty kolem dvacáté minuty přinesl čtvrté vítězství nováčka v Masters. 

Druhý zápas měl být zcela jasný. Neporažený Entropiq nastoupil proti European Saviors, kteří naopak pouze prohrávali. Vyrovnaná early game naznačovala očekávaný výsledek. Jenže v midgame a u objectivů se domácí jednička zasekla. Saviors dostali do hry Irelii a Meleks zahrál skvělého Barda. V posledním boji o barona EUS přejeli Entropiq a přinesli to největší možné překvapení.

Tabulka Mastercard Hitpoint Masters po 5. kole | Zdroj: Leaguepedia

V pádu favoritů pak ukázkově pokračovala eSuba. Ta chtěla vrátit UNiTY porážku z Winteru, kterou ze současné sestavy pamatoval pouze DANY. Jenže Kneza s J3rkiem opět na botlane našli na marksmana eSuby recept. Nedařilo se také Saverovi a chyby eSuby posadily UNiTY pevně do sedla. Slovenská organizace tak urvala třetí výhru a je s pozitivní bilancí 3:2 v horní polovině tabulky.

Poslední zápas pak přinesl dlouhou bitvu herně vyrovnaných celků, po 42 minutách se z třetího úspěchu v soutěži radovalo Dynamo Eclot. Sigma Olomouc získala Ocean Soul a v každém fightu se týmy přetahovaly o těsná vítězství. To poslední vítězství urvalo Dynamo a mimo výkonů pokračuje také ve výsledkovém růstů.

Páteční šesté kolo soutěže přinese El Classico eSuba - Entropiq a střet o poslední místo mezi Sigmou a Saviors.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč