CS:GO

Entropiq přeskupují sloty mezi rostery. V jaké sestavě vyběhnou do Tipsport CS:GO Praha II?

Entropiq přeskupují sloty mezi rostery. V jaké sestavě vyběhnou do Tipsport CS:GO Praha II?
12. 9. 2023
  |  

Jeden název klubu, ale dvě sestavy. Entropiq pro další týdny a měsíce budou operovat v CS:GO nejspíš pod stejným názvem pro zahraniční i česko-slovenský roster. Právě s tím druhým se totiž popere díky Tipsport CS:GO Praha II o účast na letošním MČR 2023.

Už necelých 14 dní startuje Tipsport CS:GO Praha II 2023 Closed Qualifier, ve kterém by se měla představit také soupiska Entropiq, která se aktuálně nachází na 5. místě česko-slovenského MČR žebříčku bodování od PLAYzone. Tam se udržela i přesto, že se rozhodla jít s hlavní sestavou zahraniční cestou.

Organizace Entropiq již na jaře díky výsledkům oběma sestavám, tedy hlavnímu rosteru (v té době ještě pravidlově odpovídal česko-slovenskému) a Entropiq Future, academy sekci, dokázal v rámci žebříčku bodování MČR držet v TOP 8 s oběma sestavami. Potenciálně tak zůstávala ve vzduchu možnost, že by se mohly obě sekce účastnit letošního MČR.

Tato možnost nakonec sice padla tím, že se hlavní sestava přeměnila na zahraniční roster, kde jediným česko-slovenským elementem zůstal domácí hráč David "forsyy" Bílý. Ovšem Entropiq, nyní pod názvem Entropiq Prague odehráli kvalifikaci na MSR 2023, kde sice neuspěli, ale mnohé to naznačilo.

Jedním z prvků je roster, se kterým se Entropiq (Prague) prezentovali. V ní totiž nalezneme dosavcadního kapitána Patrika "Lastík" Ptáčka, s nímž budou v sestavě s největší pravděpodobností spolupracovat Niko "semtex" Reljič, Martin "MAXX." Smolár, Tomáš "miX" Bilík a také Petr "HoLLy" Kučera.

Z hlediska věku či zkušeností se tak již nedá mluvit příliš o academy rosteru, ale organizace však nachází v sestavě zajímavou možnost, jak se kvalifikovat na letošní Tipsport MČR CS 2023. K tomu stačí, aby sekce uhrála díky aktuálnímu 5. místu v žebříčku, body přes closed kvalifikaci a TOP 8 by ji neměla minout. 

Zdroj úvodní fotografie: Ilustračiní fotografie, Entropiq

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.