CS:GO

Entropiq Prague: Jak doplnit kádr? Ve hře jsou 4 možnosti

Entropiq Prague: Jak doplnit kádr? Ve hře jsou 4 možnosti
20. 7. 2022
  |  

Entropiq Prague opustila dvojice hráčů. Jaké možnosti nyní management české organizace má, aby vhodně doplnil roster týmu? Kromě nákupů hráčů se nabízí také alternativa s využitím doposud benchnutých hráčů.

Letní přestávka je v plném proudu. Jak bude vypadat situace v Entropiq Prague? V prestižní české organizaci musí vyřešit otázku, jak doplnit svůj tým. Co za možnosti mají?

Možnost 1: Navrátilci z lavičky

Entropiq Prague aktuálně disponují obrovskou výhodou. Jejich lavičku s platnou smlouvou okupují hned 3 kvalitní hráči - Simon "KWERTZZ" Horák, Filip "AJTT" Dolenský a Jan "HONES" Urválek. Příčemž je téměř 100 % jasné, že se do aktivní sestavy nevrátí první jmenovaný, který na svém Twitter účtu zopakoval, že si stále hledá tým. 

Nabízí se pak varianta zapojení jednoho nebo dvou ze zbývajících hráčů, a přičemž oboje má své pro i proti. Filip "AJTT" Dolenský, okolo kterého v posledních měsících kroužili jak SINNERS, tak Sampi, si dal pár měsíců oddech a pokud by se vrátil do tréninkového tempa, mohl by být zajímavou posilou.

Stejně tak Jan "HONES" Urválek, který si v rámci play-off Sazka eLEAGUE, kdy vzhledem k pravidlům hrál za Entropiq Prague, řekl jasně o šanci v některém z předních domácích týmů. Nyní zůstává jen otázkou zda přímo ve své aktuální organizace, nebo nějaké jiné.

Možnost 2: (Drahá) tuzemská cesta

S cenami česko-slovenských hráčů se roztrhl pytel. Zejména pokud jde o přestup mezi dvěma tuzemskými celky. Naprosto logicky. O stíhací jízdu za SINNERS se pokouší další 3-4 celky, pokud by měly mezi sebou prodávat hráče, dost možná tak škodí sami sobě. 

Pokud by se zástupci Entropiq Prague rozhlíželi napříč domácí scénou, logicky budou chtít ostatní organizace na podobné úrovni okolo nich hrát o cenu. Ta v některých případech vůči kvalitně nemusí zdaleka dávat takový smysl, jaký by případně mohli najít manažeři v zahraničí. 
Tato varianta by byla možnou snad jen v případě, že by buď našli Entropiq Prague ideální poměr cena/výkon nebo si vyhlédli někoho z mladých prospektů, kteří vykukují mezi elitu.

Možnost 3: Čistě zahraniční cesta

Velmi málo pravděpodobnou variantou je angažmá dalších 2 zahraničních hráčů, kteří by tak s rakouským sesLem vytvořili trojici. A právě poměr 3:2 zahraničních ku česko-slovenským hráčům by mohl být problémem pro účast v některých domácích ligách. Ano, pochopitelně si mohou v Entropiq Prague říct, že je vynechají, protože jim z dlouhodobého hlediska bude tato cesta dávat smysl. 

Možnost 4: Kombinace zahraničí a lavičky

S největší pravděpodobnější ta nejrealističnější cesta. Entropiq Prague mají na lavičce kvalitní hráče, po kterých si "prakticky kdykoliv" mohou sáhnout a zapracovat je do zaběhnuté strukturu. Nicméně i dle informací v bodech výše, je velmi pravděpodobné, že tím nezaplní obě místa. 

Logickou vyriantou by potom byla scénář, ve kterém Entropiq Prague stáhnou jednoho hráče z lavičky do sestavy a přivedou dalšího hráče. Vzhledem k nutnosti komunikace v angličtině skrze už aktivní zapojení rakouského snipera Michaele "sesL" Higatzbergera a vysokým cenám domácích hráčů, by bylo logické dívání se po posile v zahraničí. 

Profil Entropiq Prague

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.