Zajímavosti

Entropiq potvrdil změny v organizaci: Končí Kloud, Drebota opět CEO a přichází účastník olympiády

Entropiq potvrdil změny v organizaci: Končí Kloud, Drebota opět CEO a přichází účastník olympiády
30. 12. 2022
  |  

Téměř kompletní rošádou prochází vysoký management organizace Entropiq. Do role CEO se vrací Ondřej Drebota, který doposud zůstával v oficiálním boardu organizace a pomáhal s prezidentskou kampaní Karlu Janečkovi, posiluje také Gaming a Sales oddělení.

Organizace Entropiq prochází v závěru roku velkou rošádou spojenou s personálním obsazením managementu organizace. Do něj se vrací Ondřej Drebota, který bude opět po pauze zastávat roli výkonného ředitele, tu doposud měl na svých bedrech Daniel Kloud, který aktuálně skončil.

"Moje mise ve společnosti Entropiq je s koncem letošního roku u konce. Jsem ze srdce vděčný za vše, co jsem se naučil. Děkuji za všechny emoce, které jsme sdíleli, a za přátelství, která jsme navázali. Byla to velmi cenná zkušenost v mém životě a jsem za ni nesmírně vděčný," uvedl Kloud v oficiálním vyjádření.

Ondřej Drebota stál u zrodu Entropiq během let 2019 a 2020. V posledních měsících byl, kromě pozice člena boardu Entropiq a.s., součástí také týmu kampaně prezidenstkého kandidáta Karla Janečka. 

U pozice CEO však změny nekončí, posila přichází i do Gaming oddělení, kde bude Pavlu Klabanovi nově pomáhat také André Lakos, bývalý profesionální hokejista a účastník Olympijský her 2002 a 2014 v dresu Rakouska. Třiačtyřicetiletý hráč byl dokonce v roce 1999 vybrán ve 3. kole klubem New Jersey Devils a v zámořské AHL odehrál pět sezón, do NHL se ale neprosadil.

Poslední hokejovou štací Lakose bylo Kladno, ze kterého si to tak namířil přímo do Prahy. "Mým cílem je pomoci hráčům dosáhnout jejich maximálního potenciálu a pochopit, co je potřeba k dosažení vrcholu jako jednotlivec i jako tým. Budeme se hodně soustředit na aspekt týmu a nabírat hráče speciálně tak, aby do sebe zapadali jako chybějící kousek skládačky. Esport je teprve v prvních fázích, má před sebou zářnou budoucnost a já se velmi těším, že budu jeho součástí," uvedl pro klubový web Entropiq.

Další oficiální změnou, kterou organizace pustila do světa je příchod Head Of Sales and Partnerships ze startupu Rekola bikesharing. Darima Batorova, která se sama prezentovala jako fanynka CS:GO, může využít v oboru, pro které je nadšencem, své dosavadní zkušenosti. 

"Dlouhodobým cílem společnosti Entropiq je růst a etablovat se ve všech herních titulech, ve kterých máme hráče. Esport je velmi dynamické prostředí a jsem přesvědčen, že s novými tvářemi se nám podaří ještě lépe naplnit naši dlouhodobou vizi dosahování lepších výsledků na poli profesionálního hraní. Esport celosvětově stále více proniká do hlavního proudu a my si uvědomujeme, že si nesmíme nechat "ujet vlak". Proto je důležité mít v našem týmu zkušené profesionály z oboru," doplnil v závěru oficiální zprávy staro-nový CEO Drebota.

Podle všeho skončil v organizace také Aleš Klemperer, který zastával jednu z rolí v marketingovo-obchodních záležitostech organizace. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.