League of Legends

Entropiq po roce padli v domácí sérii, GLORE vyhlíží EMEA Masters

Entropiq po roce padli v domácí sérii, GLORE vyhlíží EMEA Masters
19. 3. 2024
  |  

Ve finále upper bracketu nejvyšší domácí soutěže v League of Legends prohrál domácí hegemon Entropiq s druhým nejúspěšnějším týmem GLORE, který navíc nenastoupil v plné základní sestavě.

Dle očekávání to měl být další jasný zářez pro tým Entropiq, který zdominoval základní část Masters se skóre 13:1. Navíc i proto, že GLORE se v nutném čase nenapojil support Only35. Naskočit tak musel Mystiques, který byl domluvený až na LAN akci ve Svitavách.

Jenže GLORE jako outsider ani jako nesehraný tým s náhradníkem rozhodně nevypadali. Právě naopak, první dvě hry byli zcela lepším týmem. Entropiq se mohl opírat pouze o výborné výkony midaře Manyho, ty ale stavu 0:2 po prvních dvou mapách nezabránili.

Pokud si pak někdo za tohoto stavu teprve pustil zápas do třetí hry, musel se neskutečně divit. V té totiž Entropiq svého soupeře absolutně přejeli, GLORE nepustili vůbec k ničemu a obrovským poměrem všech statů dostali sérii do čtvrtého dějství.

Playoffs Mastercard Hitpoint Masters | Zdroj: Leaguepedia

I v něm se pak dlouho zdálo, že Entropiq jsou zpátky, vyrovnají a využijí momentum na otočku celé série. Entropiq měli výhodu i scalujícího Smoldera, k tomu tři draky, zbývalo vzít Mountain soul. GLORE ale byli proti a u draka se jim podařilo vybojovat čtyři fighty v řadě, získat čtyřnásobnou dračí duši a s lategame Sennou urvali sérii pro sebe.

Přidali se tak k UNiTY, kteří také do Svitav dorazili z druhé ligy hned v debutové sezóně Masters a zajistili si finálovou účast. K tomu mají samozřejmě jisté EMEA Masters, pro Raininga se jedná o druhý postup v řadě. Šokující split Hitpointu tedy dopsal další fascinující příběh.

Entropiq ve Svitavách budou muset napravit pověst proti UNitY v pátek 29.3., o den později vítěz ve finále narazí na GLORE.


Zdroj úvodní fotografie: GLORE

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč