League of Legends

Entropiq po polovině Masters nepoznali porážku, BRUTE září dál

Entropiq po polovině Masters nepoznali porážku, BRUTE září dál
28. 6. 2023
  |  

Nejvyšší domácí liga v League of Legends je v polovině, neporaženým týmem se stal Entropiq. Hlavním příběhem momentální sezóny je ale tažení celku BRUTE, který si hlasitě říká o postupové místo.

Nejzajímavějším duelem sedmého kola byl každopádně střet vedoucího Entropiqu a stíhající eSuby. Repríza finálových zápasů posledních tří splitů Masters si Modrá krev zkomplikovala nepodařeným botlane divem v úvodních minutách, v midgame ale dokázala deficit dotáhnout, dokonce získala i Barona. Rozhodující byl ale rozdíl na midlane. 

Jackies na LeBlanc nebyl na sidelane k zastavení a opět potvrdil své výsadní postavení nejen na domácí midlane, ale na celé domácí scéně. Šampion jara tak do druhé poloviny vstoupí z prvního místa s náskokem dvou zápasů na druhé. Esuba zapsala druhou prohru v řadě, po překvapivé ztrátě s BRUTE z šestého kola.

Právě BRUTE jsou kometou sezóny. Dokázali navázat na triumf s Esubou porážkou Dynama Eclot a mimo Entropiq a SINNERS už ani jednou nepadli. Sestava, ve které jako v jediné nenajdeme českého hráče, dál potvrzuje famózní souhru a týmovou chemii.
Mastercard Hitpoint Masters po polovině letního splitu - Zdroj: Leaguepedia
V problémech tak najdeme Dynamo a SINNERS. Pardubická organizace má k dobru vzájemný zápas s Hříšníky, proti rozjetým BRUTE ale bude druhá polovina sezóny náročná. SIN totiž BRT porazit dokázali a pokud úspěch zopakují, v případné minitabulce pro ně tak bude klíčový hlavně druhý souboj s Dynamem. Výhra nad Cryptovou se pro SINNERS ale nerodila snadno a ukázala mnoho mezer v současných výkonech.

Na hvozdu zůstávají Inside Games, kteří v současnosti nevypadají jako tým schopný porazit jediného soupeře v lize. Jejich oči se tak už teď mohou upínat na druhou ligu a studování soupeřů před relegations, vyhnout se sestupu je pro ING nyní klíčovým cílem. Pokud BRUTE udrží výkonnost, ohrožení sestupem budou také finančně se trápící Cryptova a Sampi. 

V dalším kole v pátek budou od 16 hodin outsideři bojovvat o úspěch s favority, BRT se pokusí zaskočit Entropiq. Ligu sledujte na Twitchi Hitpointu.


Zdroj úvodní fotografie: Entropiq

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč