League of Legends

Entropiq ovládl základní skupinu EPL, SINNERS pohořeli

Entropiq ovládl základní skupinu EPL, SINNERS pohořeli
25. 6. 2023
  |  

Panující král domácí scény v první sezóně evropského poháru European Pro League v základní skupině obstál, druhý domácí zástupce ale radost českým fanouškům určitě neudělal.

EPL season 1 je turnaj, ve kterém soupeří týmy české, balkánské a řecké nejvyšší lolesportové soutěže. V základní skupině se celky utkaly každý s každým, ve formátu bo3. Hned první zápas proti sobě svedl Entropiq se SINNERS a bylo to prozatím naposledy, co se Entropiq nepodařilo vyhrát. 

Následně totiž česká jednička decimovala konkurenci, do turnaje navíc přinesla i atraktivní hru spojenou s neobvyklými picky, jako třeba kombinaci Shaca a Orianny. První místo ve skupině pro Entropiq znamená postup do vrchní poloviny pavouka a možnost výběru soupeře.

Základní skupina EPL - Zdroj: Leaguepedia

SINNERS bohužel v turnaji končí. Selhání přišlo především díky prohře se slovinským Diamant Esports. Ačkoliv v poslední kole Hříšníci smazali 2:0 postupující WLG, neměli situaci ve vlastních rukách. Alior Bank dokázali porazit nejslabší celek Cyber Wolves a postup tak patří jim. 

Zbývajícími postupujícími jsou Zero Tenacity a Anorthosis Famagusta z top 4, do spodního pavouka prošel mimo ATB i Diamant. Playoff startuje 29.6. a vrcholí finálovou sérií 3.7.


Zdroj úvodní fotografie: Twitter EPL

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč