League of Legends

Entropiq ohlašuje první změny, z týmu odchází midlaner Eren

Entropiq ohlašuje první změny, z týmu odchází midlaner Eren
13. 9. 2022
  |  

Česká organizace Entropiq reaguje na nepovedený závěr sezóny. Z jejich League of Legends rosteru po vzájemé dohodě odchází midlaner Eren.

Ambiciózní projekt nenaplnil očekávání. Entropiq na začátku roku oznámil vstup do nového esportu League of Legends a s ním i sestavu, která na domácí poměry neměla obdoby. LEC veterán Denyk a spolu s ním dva čeští hráči se zkušenostmi ze zahraničí a dva talentování cizinci.

Cíl byl jasný, ovládnout českou scénu a poprvé výrazněji uspět i na EU Masters, kde se Entropiq netajil s ambicemi typu semifinále či dokonce celkovým ovládnutím mezinárodního turnaje. Až na poslední Hitpoint Masters tým doma vyhrál, co mohl, ale ani jednou se mu nepodařilo probojovat do skupinové fáze EUM. V letním play-inu dokonce ani jednou nevyhrál, čemuž předcházel právě výbuch proti eSubě na živém finále ve Svitavách.
Rozloučení s midlanerem I Zdroj :Twitter Entropiq
Komunitou ihned začaly kolovat spekulace o rebuildu, první z možná několika dalších kroků byl čerstvě oznámen. Jako první z týmu odchází midlaner Eren. Český hráč s vietnamskými kořeny působil například v NLC či PRM a zpátky domů se vracel s velkými ambicemi. Ty se naplnit nepodařilo, po vzájemné dohodě tak Eren v Entropiq končí a může si hledat nové angažmá.

Podle rumours by měl končit také jungler Rames, pro kterého je angažmá poměrně nešťastné. Nepodařilo se mu za celý rok dostat víza do České republiky a tak všechny zápasy i turnaje musel hrát na dálku z rodného Turecka, kde měl často problémy s připojením. Detail, který ve vypjatých chvílích mohl rozhodnout o některých neúspěších organizace.

Entropiq dokázal ovládnout první split Hitpoint Masters ve své existenci, k tomu přidal i triumfy na turnajích jako Prague Champs či Summer Cupu. Poprvé v BO5 sérii padli až v srpnu, kde neočekávaně padli s eSubou ve finále tuzemské ligy.

Author photo
Jakub Šedivý Celoživotní nadšenec do gamingu a esportu.