League of Legends

Entropiq nastoupil do Masters vítězstvím, oslabená eSuba prohrou

Entropiq nastoupil do Masters vítězstvím, oslabená eSuba prohrou
3. 6. 2024
  |  

Letní split Mastercard Hitpoint Masters začal úvodním kolem plným vyrovnaných zápasů a překvapivě vyvíjejících se zápasů, v nichž nakonec body brali favorité i outsideři.

První zápas přinesl rovnou dlouhé drama s mnoha Barony a více Elder Draky, UNiTY s Dynamem Eclot přinesli fanouškům infarktový souboj. Po dobrém úvodu UNiTY patřila midgame Dynamu a jejich finiš zastavily chyby v soupeřově bázi. Momentum tak znovu vzali UNiTY, kteří dokázali chybující DNE na třetí pokus ukončit.

Ve druhém zápase jsme mohli poprvé v akci vidět přestavěnou eSubu. Ta ale nehrála v plné sestavě, díky trestu v jungli chyběl portugalský lesník Lulas, kterého nahradil Knedla. Parakeet nabídnuté možnosti využili na jedničku a přesvědčivým výkonem získali první vítězství své organizace v historii Hitpointu.

Mastercard Hitpoint Summer Week 1 | Zdroj: Leaguepedia

Další drama nabídnul duel GLORE a OGC, favorizovaní účastníci EMEA Masters totiž byli proti olomoucké organizaci na hraně porážky. Holý nexus ale nakonec nápor ustál a GLORE díky zkušenostem zlomili zápas pro sebe v jeho druhé polovině. OGC ale ukázali příslib do budoucna.

Na závěr obhajující šampion Entropiq neměl příliš problémů s BRUTE a nastartoval cestu za pátým titulem v historii organizaci výhrou. Příliš se neočekává, že by jejich tažení někdo výrazněji zkomplikoval, napoví další vývoj nejvyšší domácí soutěže.

Tu můžete sledovat na Hitpointu v úterý a pátek od 16 hodin.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč