League of Legends

Entropiq měli dvě hry v kapse, do hlavní fáze EMEA Masters ale neprošli

Entropiq měli dvě hry v kapse, do hlavní fáze EMEA Masters ale neprošli
17. 4. 2024
  |  

Český šampion vyzval francouzský celek s hlavou vztyčenou a dokázal nabídnout plnou tříherní sérii, se dvěma skvělými výkony. První hře ovšem chyběla úspěšná koncovka a Entropiq znovu končí v Play-In fázi.

Ani na pátý pokus se Entropiqu nepodařilo postoupit přes Play-In evropského poháru EMEA Masters. Do postupové bo3 dostal domácí mistr těžký los, překonání francouzské trojky Gentle Mates se slovenským supportem Kamiliem očekával jen málokdo. Přesto se ale od první hry série vyvíjela překvapivě otevřeně.

V první mapě byli Entropiq blízko vítězství, bohužel se nevyrovnali s tlakem na konci zápasu a vedení budované skrz hru si chybami vymazali. Ve druhé mapě opět nebyli v ukončování zápasu jistí, tentokrát ale dokázali malými kroky vzít soupeři inhibitory, zavřít ho v jeho vlastní bázi a dokončit po potyčce u Draka.

Rozhodovala tak třetí mapa, ve které musel nervóznět i francouzský tým. Vidět to ale bohužel nebylo na toplanerovi Ragnerovi, který skvěle využíval Twisted Fatea ke kontrole prvních objectivů. Klíčový prvek týmu byl korejský marksman Bao, jehož Zeri dokázala sbírat teamfighty a v nejjasnější hře série nakonec Gentle Mates ukončili cestu Entropiq Evropou.

České týmy neudělaly ostudu, znova ale zůstanou bez hlavní fáze EMEA Masters. Ta mimo finanční odměny přináší obrovské zkušenosti a možnost pro hráče ukázat se na evropském poli. Pokud bude domácí progres pokračovat, dočkáme se snad v létě.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč