FIFA

Entropiq kralují domácí FIFA scéně. Matěj "Matejs" Dunka bere zlato z MČR, MarioOoso99 bere stříbro

Entropiq kralují domácí FIFA scéně. Matěj "Matejs" Dunka bere zlato z MČR, MarioOoso99 bere stříbro
1. 5. 2023
  |  

Na domácí FIFA scéně se korunoval nový šampion MČR. Letošní sezonu MČR FIFA powered by Hyundai ovládl hráč týmu Entropiq Matěj "Matejs" Dunka, před svým týmovým parťákem a držitelem stříbra Mariem "MarioOoso99" Gumbreštem, bronz získal hráč Sparty Dominik "Seron" Čermák.

Během posledního dubnového víkendu vyvrcholila akce MČR FIFA powere by Hyundai. Na finálové zastávce se z vítězství po dramatickém play-off dostal Matěj "Matejs" Dunka, hráč Entropiq, který měl však co dělat, aby vůbec přešel přes čtvrtfinále, kde málem vypadl s oblíbencem fanoušků Emericksonem. Přestál však penalty, zvládl těsné semifinále s hráčem Baníku Miroslavem "Totik" Tóthem, a stál ve finále.

Právě zástupce ostravského klubu byl největším překvapením celého play-off. Totik byl totiž až dodatečně nominován do 16 nejlepších po odstoupení jednoho z hráčů, přesto však dokázal projít přes těžkou skupinu až do vyřazovací části, ve které se také neztratil.

Entropiq smutnit v turnaji rozhodně nemuseli, kromě zlata brali i zásluhou dalšího hráče (Mario "MarioOoso99" Gumbrešt) stříbro. Bronz nakonec získal Dominik "Seron" Čermák, který reprezentuje AC Sparta eSports - ENTERPRISE. Největším zklamáním celého finálového turnaje byl hráč Sampi Mrkyy, který nedokázal postoupit ani ze skupiny.

Pořadí finále MČR FIFA powered by Hyundai:

  • 1. místo - Matěj "Matejs" Dunka 
  • ¨2. místo - Mario "MarioOoso99" Gumbrešt 
  • 3. místo - Dominik "Seron" Čermák
  • 4. místo - Miroslav "Totik" Tóth

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.