CS:GO

ENTERPRISE oficiálně potvrdili změny v sestavě. CEO Bodnár vysvětlil důvody

ENTERPRISE oficiálně potvrdili změny v sestavě. CEO Bodnár vysvětlil důvody
22. 2. 2022
  |  

Organizace ENTEPRISE se dnes rozhodla oficiálně potvrdit změny v CS:GO sekci. Celek opouští ADEJIS a NIO a přichází zahraniční duo Myltsi a Blytz.

Tuzemský celek ENTERPRISE dává veřejnosti oficiální informaci o potvrzených změnách, o nich se v posledních týdnech mohlo pouze spekulovat. Na sociálních sítích dnes tým zveřejnil, že se ze sestavy poroučí slovenská dvojice Andrej "Adejis" Kameništiak a Dominik "NIO" Maxian. Druhý jmenovaný v celku vydržel lehce přes měsíc.

Kromě potvrzení změn vydal dlouhé vyjádření také CEO organizace, který objasnil různé důvody změn, ať již šlo o přestup forsyyho do SINNERS, tak i vydání se na cestu částečně mezinárodního celku. Níže vybíráme zajímavé pasáže, pro celkový kontext doporučujeme přečíst kompletní TwitLonger.

Do týmu se přidává jednadvacetiletý rumunský hráč Raul "Blytz" Gligor, který na podzim 2021 opustil Nexus Gaming. Posledním do party se stal finský talent a sniper Ville "myltsi" Vilkman.

"Forsyy byl náš hvězdný hráč, šílené statistiky na AWP, docela pevný na svých názorech. Samozřejmě jsme se mohli rozhodnout, že to neuděláme, což by Sinners možná dostalo do náročné situace, ale už v této fázi jsme začali uvažovat o tom, že bychom do týmu vzali mezinárodní hráče (a trenéra, který s námi začínal)," objasnil část situace ve vyjádření k přestupům CEO ENTERPRISE Miroslav Bodnár.

Sestava ENTERPRISE v roce 2021
Tým měl už v tu chvíli před sebou nelehký úkol a všichni tušili, že udržet pozici v TOP 40 / TOP 50 celosvětového žebříčku bude složité. Snaha o to ohrát slovenský talent Dominika "NIO" Maxiana na této úrovni bohužel nevyšla a tým už v posledních měsících zkoušel nového snipera. 

Stejně tak po půl roce skončil In-game leader Andrej "Adejis" Kameništiak, který došel jako talent BRUTE a s ENTERPRISE získal několik zajímavých úspěchů, včetně druhých míst ze Sazka eLEAGUE a Vodafone MČR 2021. 

"...jsme nakonec otevřeli možnost mít CZ/SK jádro + mít silné mezinárodní posily a zkusili tuto změnu. Udělali jsme docela dost průzkumu a našli jsme dva skvělé kluky. Jak jste viděli, Myltsi a Blytz už nějakou dobu zkoušíme a z našeho pohledu to funguje velmi dobře," doplnil k zahraničním akvizicím ve vyjádření pan Bodnár. Zároveň CEO organizace doplnil: "Také jsme přešli na angličtinu a upřímně, necítíme se znevýhodnění, jak jsme si mysleli, že budeme. Neexistuje žádná záruka, že uspějeme, ale přijali jsme cíl stát se TOP 30 týmem v blízkém až středně dlouhodobém období a budeme tvrdě pracovat, abychom se tam dostali.

Nyní bude práce na hráčích a také zkušeném ruském trenérovi Aleksey "Nevar" Voronovi. ENTERPRISE ukázali karty veřejnosti, hráči jsou oficiálně součástí celku a mají vše k tomu, aby dokráčeli až k úspěchu.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.