FIFA

e:LIGA míří do finiše. Ve finále od 20:15 se utkají Slavia a Pardubice

e:LIGA míří do finiše. Ve finále od 20:15 se utkají Slavia a Pardubice
5. 4. 2021
  |  

Skupiny a značná část play-off byly odehrány. Nyní stačí rozluštit poslední tajenku. Ve finále se utkají Pardubice ve složení Seron a Miki nebo hráči Slavie Drmi10 a Cpt.Kubajz.

e:LIGA vrcholí. Hráči mají za sebou základní skupiny a velkou část play-off. Nyní stačí rozluštit poslední tajenku, kdo uspěje a připíše si triumf? Ve finále se utkají Pardubice ve složení Seron a Miki nebo hráči Slavie Drmi10 a Cpt.Kubajz. Zápas začíná od 20:15 a kromě platformy Twitch je možné jej sledovat na obrazovkách ČT Sport.

Největší rozruch během pátečních bojů v základních skupinách vyvolal jednoznačně moment ve skupině Plzně, okolo které se začalo skloňovat, zda za ni opravdu hraje mladý hráč z kvalifikace Ondra nebo někdo jiný. FC VP se vůči tomu okamžitě vyhradila včetně Jana "Eldesan" Paška, který vytvořil následující video. K situaci se vyjádřila také LFA společně s Grunexem v oficiálním článku, na základě kterého: "Pořadatel turnaje proto před pokračováním e:LIGY potvrdil dosažené výsledky v základních skupinách, které jsou k nalezení na webu zde, a FCVP esports se kvalifikovala do čtvrtfinále letošního ročníku e:LIGY. "  Na další, pokud nějaké, vyústění si však budeme muset počkat.

Základní skupiny

Co do herní stránky, tak turnaj ukazoval svoji kvalitu a hráči, pro které byl program velmi náročný ze sebe vydali maximum. Po dlouhém pátečním hracím dnu do play-off zamířily týmy Slavie, Liberce, Teplic, Sparty, Pardubic, Mladé Boleslavi, Zlínu a právě Plzně. Přesně takto postupně týmy vytvořily čtvrtfinálové dvojice.

Podrobné výsledky základních skupin, ze kterých například nepostoupilo populární Slovácko nebo Bohemians Praha najdete na oficiálním webu pořadatele.

Play-off

Všechno směřovalo dle předpokladů do semifinále, ve kterém se utkala Sparta se Slavií. Vyrovnané derby pražský "S" dospělo do rozhodujícího zápasu, ve kterém vedl Emerickson již 3:0, obří comeback předvedl Slávista Drmi10, který tak dovedl tým z Edenu do finále. Nutno podotknout, že právě Eme byl tím hráčem, který táhl Spartu v play-off.
 
Na druhé straně bracketu se Plzeň, která ve čtvrtfinále vyřadila Zlín (hráči Entropiq na hostování) s týmem FK Pardubice v jehož barvách hrají bývalí spoluhráči ze Sampi, Miki a Seron. Kvality mladého dua byly znát T9Laky velmi rychle vědět, že s Plzní na další trofej z e:LIGY nedosáhne.

V nočním zápase si však Plzeň spravila chuť, když vyčerpané hráče Sparty přejela a zajistila si tak bronzové medaile.

Velké finále e:LIGA 2021 mezi FK Pardubice a SK Slavia Praha se bude hrát celkem o 120 000 (80 000 pro vítěze) a začíná dnes (v pondělí) od 20:15 na obrazovkách ČT Sport a twitch.tv/eligacz.

Zdroj úvodní fotky: Grunex.com 
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.