League of Legends

Dynamo zvládlo klíčový duel, v Masters je o postupujících rozhodnuto

Dynamo zvládlo klíčový duel, v Masters je o postupujících rozhodnuto
15. 3. 2023
  |  

Nejvyšší domácí liga v League of Legends zná čtveřici postupujících, která se bude prát o postup do EMEA Masters a o domácí titul.

Předposlední kolo nemělo o překvapivé výsledky nouzi, vše odstartoval již úvodní duel vedoucího Entropiqu s ve formě hrajícími SINNERS. 

I přes poslední výsledky měli být EIQ favority, ale Hříšníci zcela potvrdili skvělou formu ve druhé polovině sezóny a přesvědčivě favorita na domácí titul i díky skvělému výkonu botlane přehrálí. Budou tak společně s Dynamem postupovat do spodní části playoff pavouka.

Dynamo totiž v klíčovém souboji se Sampi dokázalo nervózní duel z počáteční nevýhody obrátit na svou stranu. Sampi, kteří si svou pozici v minulém kole ztížili porážkou od Cryptovy, tak tedy svou zlepšující formu až do vyřazovací části nepřenesou.
Mastercard Hitpoint Masters po 13. kole - Zdroj: Leaguepedia
Zaváhání týmu Entropiq mohla využít eSuba, která by si při výhře nad BRUTE zajistila alespoň chvilkové první místo v tabulce, o prvenství po základní části se stejně bude bojovat až při vzájemném duelu EIQ a ESB v posledním kole. 

BRUTE ale z posledního místa zaznamenali obrovské překvapení a dokázali v poslední době skvěle hrající eSubu porazit. Pro modrou krev výsledek nebude v konečném součtu znamenat nic, BRUTE mohou bojovat o body, které budou rozhodovat o pádu do relegations.

Inside Games z posledního místa ale také svůj duel zvládli, porazili Cryptovu, takže body za sedmé místo jsou stále ve hře až do posledního kola. To rozhodne o konečném umístění, bodech a volbě strany do playoff duelů. 

Na čtveřici postupujících, která nás opět papírově nepřekvapí, už se ale nezmění vůbec nic. Poslední kolo základní části sledujte v pátek od 16 hodin na Twitchi Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč