CS:GO

Dynamo Eclot se stává vítězem Tipsport CS:GO Bratislava!

Dynamo Eclot se stává vítězem Tipsport CS:GO Bratislava!
28. 5. 2023
  |  

Vítězem Tipsport CS:GO Bratislava se stávají hráči pardubické organizace Dynama Eclot! Ve finále otočili nepříznivý vývoj utkání a porazili SINNERS výsledkem 2:1. Po vítězství v Praze tak DNE získávají již druhý tuzemský titul v letošním roce.

Zápas o druhý letošní tuzemský titul svedli mezi sebou vítězové sobotních utkání Dynamo Eclot a SINNERS. Došlo tak na reprízu finále z Prahy, kde se z vítězství 2:0 radovali hráči pardubické organizace.

SINNERS vs. Dynamo Eclot

Výsledek - 1:2
  • de_ancient | 16:9 (9:6)
  • de_vertigo | 14:16 (8:7)
  • de_anubis | 9:16 (5:10)

První mapou finálového utkání se stal ancient. Na něm začali o trochu lépe SINNERS, kteří drželi vedení po téměř celou první polovinu a do změny stran šli za stavu 9:6. V druhé polovině začali dobře hráči Dynama Eclot, kteří si připsali nejen pistol round, ale i následné kolo a stáhli vedení hříšníků na jediný bod. SINNERS v ten moment přeřadili na vyšší stupeň, za T stranu procházeli skrze obranu Dynama jako nůž máslem a do konce zápasu povolili svým soupeřům jen jediný bod. Po výhře 16:9 se tak SINNERS ujali vedení v sérii.

Na druhé mapě mohli diváci sledovat zpočátku velmi vyrovnaný duel. Týmy se přetahovaly o každé kolo a první polovina tak skončila nejmenším možným rozdílem 8:7 pro SINNERS. Po změně stran se však rozjeli hráči pardubické organizace, kteří si na útočné straně připsali hned šest kol v řadě a dostali se do vedení 8:13. Hříšníci nesložili zbraně a vzápětí odpověděli pěti koly v řadě a dostali vertigo do vyrovnaného stavu 13:13. Důležitý moment přišel v 27. kole, kdy se Dynamu podařilo vyhrát a poslat SINNERS do ekonomických problémů. DNE se tak povedlo odskočit až na stav 13:15 a nebyli daleko od vítězství. SINNERS dokázali urvat ještě jedno kolo, ale prohru 14:16 již neodvrátili a zápas tak směřoval na decider.

Ten se odehrál na mapě anubis a hned zpočátku tahali za delší konec hráči Dynama Eclot, kteří si na CT straně připsali hned 10 kol a jejich šance na vítězství ve finále se rapidně zvýšili. Druhá polovina byla víceméně vyrovnaná, což stačilo hráčům Dynama k vítězství 9:16 a v celé sérii tak 1:2.

Hlavní postavou celého finále byl Vít "nbqq" Pohlot, který na třech mapách nastřílel celkem 70 killů a jeho ADR se zastavilo na hodnotě 94. Za zmínku také stojí výkon Martina "Dytor" Handla, který byl nezastavitelný na Anubisu, na němž nastřílel hned 35 killů.

Dynamo Eclot tak po výhře 2:1 obhájilo titul z Prahy a jsou nedaleko k získání Tipsport Grand Slamu. SINNERS musí zkousnout již podruhé hořkost stříbrných medailí.

Zdroj úvodní fotografie: Dynamo Eclot

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.