League of Legends

Dynamo Eclot propouští LoL sestavu, vedení ohlašuje změnu koncepce

Dynamo Eclot propouští LoL sestavu, vedení ohlašuje změnu koncepce
21. 8. 2023
  |  

League of Legends program v Dynamu Eclot, které patří poslední tři roky do užší domácí špičky, projde zásadní změnou. Domácími hvězdami nabitá sestava končí a celek změní přístup k celé sekci.

DNE před třemi lety vyhlásili útok na postup do EMEA Masters, ani v jednom ze šesti splitů ale bohužel pro pardubickou organizaci nebyli úspěšní. Neuspěli se zahraničními hráči, domácími hvězdami ani netradičními přístupy k draftu a hře samotné, pokaždé končili těsně před dovršením plánu na třetím místě, či v prvním kole playoff na čtvrtém fleku.

K postupu nepomohl ani jungler Jejky, domácí rekordman v počtu titulů z Hitpoint Masters (10) či našlapaná dvojka na botu Reedfoo + Smarty. Po porážce od BRUTE si DNE v létě ani nezahráli ve Svitavách a vedení DNE se rozhodlo přístup k League of Legends týmu přehodnoti. 
Update sestavy DNE | Zdroj: Twitter Dynamo Eclot
Končí kompletní sestava včetně hlavního trenéra Trapa, tedy od topu k supportovi Welcom, Jejky, Benda, Reedfoo a Smarty. Pod smlouvou s organizací by stále měl být midlaner DVLK, který ale na svém Twitteru oznámil povolení od DNE hledat si jiné angažmá. 

Podle CEO týmu Martina Novotného se nejedná o změnu cílů, které jsou domácí úspěch a evropské poháry, ale o vydání se na delší cestu, což naznačuje změnu koncepce na dlouhodobější hledání a budování rosteru z talentů domácí scény a dostupnějších importů.

Podobu směřování týmu by měl odhalit zimní turnaj Hitpoint Winter, na který navazuje Sigma Cup s finálovým turnajem v Bělehradu. Hitpoint Winter 2022 je jediný velký turnaj, ze kterého si Dynamo Eclot odneslo titul. Podle nové sestavy již brzy uvidíme, jak daleko sahají týmové ambice.


Zdroj úvodní fotografie: Twitter Dynamo Eclot

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč