CS2

Dynamo Eclot opět zlaté! Ve finále i s provizorní soupiskou zdolalo SINNERS 2:0

Dynamo Eclot opět zlaté! Ve finále i s provizorní soupiskou zdolalo SINNERS 2:0
15. 10. 2023
  |  

Po vítězství na MSR potvrdili hráči Dynama Eclot skvělou herní připravenost i na turnaji Tipsport CS Praha II a na MČR budou útočit na zisk domácího grandslamu. V náročném programu svěřenci replaye nejprve zvládli první zápas se Sampi 2:0, o pár hodin později stejný výsledek zopakovali i proti SINNERS. To vše navzdory zdravotním problémům některých hráčů, místo K1-Fidy dokonce na finálovou BO3 sérii musel z Brna dorazit hrát Dytor.

Další z cyklu třídenních festivalů Counter-Strikových radovánek je minulostí. Celkem čtyři týmy od pátku do neděle poprvé v CS2 ukázaly světu svůj um, výsledkově to ale nikomu z trojlístku SINNERS, Sampi, Entropiq na rozjeté Dynamo Eclot znovu nestačilo.

V úvodním zápase nedělního snažení Vodafone PLAYzone Aréna nabídla měření sil mezi Dynamem Eclot a Sampi. Pro obě organizace se jednalo o velmi prestižní duel, DNE doufali v postup do finále a šanci na letošní kořist grandslamu, Sampi naopak věřili, že se jim letos poprvé povede nakouknout do souboje o nejcennější kov.

A zápas pro svěřence Sampi opravdu začal dobře. Na soupeřově Infernu ideální distribuce strategií znamenala průběžné vedení 5:0, v tu ránu se ale ozvali i obhájci titulu. Dynamo před koncem první poloviny otočilo za CT stav na 6:5, následné srovnání Sampi na 6:6 tak stále mohlo považovat za relativní úspěch.

Stejným poměrem si celky rozdělily jednotlivá kola i v druhé polovině, Eclot se dokonce za stavu 12:10 dočkali úvodní dvojice map pointů, dvojnásobné úspěšné odražení jejich proaktivity ze strany Sampi ale Inferno poslalo do prodloužení. V něm se zprvu zdálo, že by mohl třetí tým bratislavské zastávky svého soka přehrát, Dynamo si ale situaci pohlídalo a první mapu vzalo na svou stranu po výsledku 16:14.
Vyrovnaná první mapa sice signalizovala přetahovanou i na Anubisu, stal se ale pravý opak. Replayův tým diktoval za T stranu nesmírně rychlé tempo, které Sampi nebyli schopni akceptovat. Zejména opakované prolomení obrany A situ znamenalo přicházející pohromu, Dynamo svému soupeři v první polovině nedalo jediný bod. Stejný scénář se naplnil i ve třináctém dějství a Eclot mohli slavit postup do finále, zatímco smutné výrazy hráčů Sampi při předávání bronzové medaile neúspěšně skrývaly nespokojenost.

Po dlouhé pauze přišlo kolem půl šesté večer na řadu finále. Relativně dlouhá pauza mezi jednotlivými zápasy byla způsobena zdravotními komplikacemi IGL Dynama, Fidy, jehož místo musel zaujmout Dytor. Martin Handl přitom ještě ráno o této variantě netušil, hovor o jeho možném startu přišel až odpoledne a cesta z Brna do Prahy se tak stala drobným závodem o čas.

I s Dytorovým přičiněním ale do úvodního Anubisu Dynamo vstoupilo úspěšně, když po vyhraných pistolkách získalo i druhé kolo. Pak přišli na řadu SINNERS se zdárným B splitem a v těsné tahanici týmy pokračovaly až do změny stran za stavu 6:6. Stejně jako v zápase se Sampi, i zde Dynamo ukazovalo vítěznou mentalitu, která hráčům pomohla překlenout dvojnásobný map point soupeře a následně SINNERS zdolat i v prodloužení. Po posledním kole výsledková tabulka ukazovala stav 16:14 ve prospěch rudých blesků.

Těm navíc statisticky vyhovoval i domácí pick Overpassu. Už v sobotu Eclot právě na této mapě SINNERS přehráli s relativním přehledem, když v pozici teroristů zamezili hříšníkům v hladkém vstupu do zápasu. Finále ale mělo nabídnout jiný scénář, na vyhrané pistolky však SINNERS navázat nezvládli a Dynamu to stačilo na jednoznačné vítězství první poloviny 9:3. Ani po změně stran se nic nezměnilo, vedoucí tým pokračoval v takřka bezchybné hře i po zbytek zápasu, který skončil výsledkem 12:3.

Už na MČR v Brně se tak Dynamo Eclot může stát historicky prvním vítězem Tipsport Grandslamu, který kromě věčné slávy přinese organizaci i 2 000 000 korun.

Výsledky zápasů:

  • Dynamo Eclot vs. Sampi - 2:0 (16:14 Inferno, 13:0 Anubis)
  • SINNERS vs Dynamo Eclot - 0:2 (14:16 Anubis, 3:13 Overpass)

Zdroj úvodní fotky: Facebook @mcrpc.cz


Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.