CS:GO

Dynamo Eclot hledá snipera. Dochází možné varianty?

Dynamo Eclot hledá snipera. Dochází možné varianty?
18. 1. 2023
  |  

Dynamo Eclot před novou sezonou stále nepředstavili finální roster, respektive neoznámili náhradníka za Lukáše "capseN" Koláčného. Kdo bude posilou?

Už během závěrečných měsíců loňského roku organizace Dynamo Eclot odkopala zákopy, kdy zveřejnila, že je Lukáš "capseN" Koláčný umístěn na přestupový trh, což dalo trhu jasný signál: sniper s DNE pokračovat nebude. Tudíž byly poodkryty karty a nyní jsou případní zástupci dalších organizací, kteří by mohli prodat do DNE svého AWP hráče, ve vyjednávací výhodě. 

Na začátku ledna jsme tak mohli začít spekulovat o možnostech, které český celek má, pokud chce doplnit roster o co nejlepšího AWP hráče a udržet se tak v boji o pozici česko-slovenské jedničky. Právě o ni se během roku 2022 přetahovalo Dynamo Eclot s celkem SINNERS. 

S největší pravděpodobností se varianty posunuli v posledních dnech zase o krok dál. Ve zmíněném článku jsme zmiňovali dvojici David "forsyy" Bílý a Dominik "blogg1s" Janita, přičemž na prvním hráči je zřejmě cenovka, kterou si Dynamo Eclot nemůže dovolit a s největší pravděpodobností by i sám hráč preferoval zahraniční angažmá. 
Ve druhém případě si pak blogg1s nejspíš vybral Sampi, o jejichž nové, hvězdné sestavě se v posledních hodinách spekuluje. On sám by přitom byl pro DNE defacto zadarmo díky tomu, že mu skončila smlouva a je volným hráčem. Navíc se dá říct, že pokud by byla vůle obou stran, přestup, respektive akvizice by byly hotové a tým by mohl trénovat v plné soupisce. Nyní, 18. ledna, se tak dá říct, že je na 90 % jasné, že ani jeden z hráčů soupisku neposílí. 

Jednou z dalších variant bylo zapracování Martina "Happyy" Čepka z academy celku DNE Thunders. Ovšem i zde se zdá, že hráč "má ještě čas" a tým nyní spolupráci spíše nevidí. Hráč prošel několika zápasy na tier 2 scéně, kdy za DNE hostoval. Zde by defacto mohlo jít o ideální backup, nikoliv o primární volbu.

Potenciálně mohl být ve hře i Josef "MoriiSko" Maurenc z Entropiq Prague, o němž však moc zpráv z případného stěhování do DNE není. Nyní se navíc zkouší také možná zahraniční cesta, z níž vyniká izraelský hráč Guy "anarkez" Trachtman, který naskočil také do zápasu s GODSENT v rámci Elisa Invitational Contenders, kde se ukázal ve velkém stylu.

I zde však vedení Dynamo Eclot brzdí nadšení: „Anarkez nám bude hostovat. Vzhledem k omezeným možnostem na domácím trhu, jsme se rozhodli zkoušet i zahraniční varianty,“ vyjádřil se před zápasem pro portál PLAYzone o aktuální situaci Martin Novotný, CEO organizace.

Nyní tak skutečně můžeme pouze spekulovat a odhadovat, jak se celé situace vyvrbí do dalších dní a týdnů.

Zdroj úvodní fotografie: Sazka eLEAGUE / CNC

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.