CS:GO

Dynamo Eclot dokončilo letošní domácí zlatý hattrick, na MSR zdolalo UNiTY ve finále 2:0

Dynamo Eclot dokončilo letošní domácí zlatý hattrick, na MSR zdolalo UNiTY ve finále 2:0
1. 10. 2023
  |  

Po zlatých medailích z Prahy a Bratislavy se povedlo nejcennější kov Dynamu Eclot získat i na MSR v Nitře. Po skalpu ENTERPRISE 2:0 sice dali rudým bleskům v semifinále zabrat hráči SINNERS, proti kterým DNE ztratilo mapu Anubis, následné finále ale Eclot proti UNiTY zvládli i přes velmi vyrovnaný průběh map opanovat 2:0.

Dynamo Eclot v průběhu turnaje potvrzovalo své nesporné kvality, proti ENTERPRISE se sice zapotili na druhé mapě, to už ale měli po výsledku 16:10 soupeřovo Inferno a nakonec i na svém Ancientu doklepali zápas po prodloužení 19:16.
V semifinále, pojmenovaném jako finále Upper Bracketu, DNE narazili na tradičního soupeře v podání SINNERS. Zápasy těchto gigantů patří na tuzemsku vždy mezi výkvět vyrovnaného Counter-Striku a na MSR tomu nebylo jinak. 

Předzvěstí těsné tahanice byl už první Anubis, který shrábli SINNERS do kapes výsledkem 16:14, druhé Vertigo ale o něco jednoznačněji, tedy 16:8, vzali DNE a šlo se na decider. Mapa Ancient byla pro Dynamo osudovou v celém turnaji, zejména pak prodloužení na ní. I zde úvodních třicet kol nestačilo na určení vítěze a Eclot tak museli pro postup do finále zapsat výsledek 19:17. Vůbec nejvíce se tento zápas povedl NEOFRAGovi, který svému bývalému týmu během tří map zasadil hned šestasedmdesát killů.

Další překážku v cestě za titulem DNE tvořilo překvapení turnaje v podobě UNiTY. Na tým kolem luka znovu sedla podzimní LAN forma, UNiTY sice na úvod turnaje nestačili na ENTERPRISE 1:2, poté ale rozpoutali v Nitře peklo. V Lower Bracketu překvapivě knockoutovali ze hry Sampi 2:0, mapu pak nedovolili v odvetě ani EP. Nejcennější skalp ale přišel během finálového dne. Po nevydařeném semifinále si na UNiTy brousili zuby SINNERS, kteří navíc první Mirage opanovali jednoznačně 16:2. Pak ale přišel zlom, UNiTY vzali soupeřův Ancient 16:11 a v těsné tahanici na rozhodujícím Overpassu zasadili kritický úder za stavu 24:23, díky následnému posunu na výsledek 25:23 tedy byli prohlášeni za vítěze duelu a druhého finalistu turnaje.
Pohádková jízda UNiTY měla pokračovat ve finále proti Dynamu Eclot relativně přesvědčivě. Soupeř si sice zvolil na úvod mapu Vertigo, málem ale tvrdě narazil. UNiTY totiž zvládli první sadu patnácti kol výsledkem 9:6, v polovině druhé pak hrozili hned osmi map pointy. Ani jeden z nich se ale destyho svěřencům nepovedlo využít a po protrápeném prodloužení padli 16:19.

Šlo se tak na Ancient, který si do série zvolili právě UNiTY. Ti tentokrát první polovinu vyhráli těsně 8:7, v druhé polovině se pak stav otočil a znovu bylo k vidění prodloužení. V něm se celky přetahovaly o vedení a možné ukončení mapy velmi horlivě. Samotné prodloužení by se dalo nazvat další mapu zápasu, o jeho vítězi totiž prohodlo přesně šedesáté kolo. UNiTY byli hned několikrát na hraně konce a v závěru šesté desítky kol past sklapla. Dynamo Eclot poslední mapu turnaje opanovalo výsledkem 31:29 a po roce znovu zvedlo mistrovský pohár nad své hlavy. 

Vůbec poprvé se pak z trofeje mohl radovat i nejnovější přírůstek do sestavy, tedy Adam "NEOFRAG" Zouhar. Povede se jeho týmu na zlaté umístění navázat i v českých turnajích? To se dozvíme již během týdne v Tipsport CS:GO Praha 2, jehož skupiny se odehrají právě na avizované verzi Global Offensive, play-off by již ale mohlo nabídnout první zápasy v CS2.

Zdroj úvodní fotky: yzone.sk

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.