CS:GO

Dynamo Eclot a první polovina roku: 2 triumfy, 3 druhá místa. Kde je limit sestavy?

Dynamo Eclot a první polovina roku: 2 triumfy, 3 druhá místa. Kde je limit sestavy?
10. 7. 2022
  |  

První polovina roku 2022 nabídla několik zajímavých umístění česko-slovenských CS:GO sestav. Dnes a v dalších dnech se podíváme na první polovinu roku z pohledu Dynamo Eclot, ENTERPRISE a SINNERS.

Už z roku 2021 si Dynamo Eclot přeneslo do současného ročníku zajímavou čtveřici hráčů, která měla velký potenciál prorazit díky sehranosti, kterou tvořilo jádro týmu, doplněné do nadstandardního snipera Lukáše "capseN" Koláčného.

Nepočítáme-li odchod trenéra bfulla do Sampi, tak sestava tým od podzimu loňského roku udělal jedinou změnu, když se na lavičku posadil Adam "ZEDc" Bartko, toho času hráč MOOPS. Náhradou byl nejprve na tryout podepsán Martin "Dytor" Handl, který se posléze stal pilířem základní soupisky.

Úspěchy Dynamo Eclot v první půli roku 2022:

  • 1. místo - Tipsport Online Cup 2022
  • 1. místo - EPULZE Invitational #1
  • 2. místo - ROG Masters East EMEA 2022
  • 2. místo - Y-Games PRO Series 2022
  • 2. místo - MetaPlay
  • 4. místo - Sazka eLEAGUE Spring 2022

Mimo vyjmenované úspěchy byla velká ambice a snaha dostat se také do baráže ESL Challenger League přes play-off ESEA Advanced, což se nakonec o jediný zápas nepovedlo. Stejně tak týmu těsně uteklo prvenství v Y-Games PRO Series.

Potenciál sestavy

V průběhu přelomu jara a léta se postupně začalo šuškat, zda by Dynamo Eclot nemohlo vyměnit potenciálně SINNERS v roli domácí jedničky. A dost možná to k tomu i směřovalo, vítězství v Tipsport Online a rozjetá forma před semifinále Sazka eLEAGUE, kde však přišel krach. Dynamo Eclot padlo s ENTERPRISE a nakonec i v boji o bronz s Entropiq Prague.

Aktuálně se například Dynamo Eclot nachází na 2. místě v EPLAYER Rankingu. Na pozici domácí jedničky to ještě není, potenciál na udržení pozice v TOP 2/3 by měl být jasným cílem pro zbytek roku. Velkou výhodou by přitom měla být stabilní soupiska. 

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.