CS:GO

Druhým postupujícím z uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha jsou eEriness, končí naopak eSuba

Druhým postupujícím z uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha jsou eEriness, končí naopak eSuba
19. 3. 2023
  |  

Druhým postupujícím z uzavřené kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha jsou po SINNERS hráči eEriness. Ti opanovali celou skupinu a bez zaváhání prošli do hlavní fáze. Na posledním místě naopak končí eSuba.

Den po rozehrání skupiny A přišla na řadu také skupina B, která byla plná otazníků. Největším favoritem na postup byli hráči eEriness, kteří mají ve svých řadách velezkušené hráče jako Jana "HONES" Urválka, Matěje "twist" Petráše, či zahraniční posilu Rasmuse "kreaz" Johanssona. Kromě této sestavy jsme mohli ve skupině najít novou sestavu eSuby, tým UNIVERSE a akademii SINNERS.

eSuba vs. SINNERS Academy
Úvodní zápas skupiny B měl velmi jednoznačný průběh. Na mapě inferno začala akademie českých jedniček dominovat již za T stranu a po třinácti kolech svítil na scoreboardu až hororový stav 1:12. eSuba pak dokázala urvat ještě pár kol, ale na obrat to ani zdaleka nestačilo a SINNERS Academy si připsali úvodní výhru 7:16

UNIVERSE vs. eEriness
Druhý duel měl ještě jednoznačnější průběh než ten předchozí. eEriness drtili svého soupeře na mapě overpass od začátku do konce a připsali si velmi rychlou výhru 2:16.

eSuba vs. UNIVERSE
Nejvyrovnanějším zápasem sobotního večera se stal duel poražených v podobě eSuby proti UNIVERSE. Tyto dva celky předvedli vyrovnanou bitvu, která musela dojít až na decider, který zvládli lépe hráči UNIVERSE a zajistili si tak postup do nedělního zápasu o druhé místo. Pro eSubu cesta uzavřenou kvalifikací skončila a na hlavní event se nepodívá.

eEriness vs. SINNERS Academy
Hlavním tahákem večera se měl stát duel o postup mezi eEriness a SINNERS Academy. Od zápasu se očekávala vyrovnaná bitva, která určí postupujícího do hlavní fáze. Opak byl však pravdou. Na úvodní mapě, kterou se stalo inferno začali eEriness v tempu, kterému SINNERS Academy vůbec nestačili a agresivní hrou za CT stranu se dostali až do vedení 10:1. Akademie hříšníků se potom dostala do zápasu, dokázala si připsat zbylá čtyři kola v první polovině a dostat se tak alespoň na skóre 10:5. Po změně stran dokázali Outex a spol vykřesat naději v podobě vyhraného pistol roundu a snížení již na 10:6. To bylo ale ze strany SINNERS Academy vše, zbylá kola připadla eEriness, kteří si připsali výhru 16:6 a vedení v sérii 1-0.

Na druhou mapu se šlo na všem již dobře známý overpass. Tam začali eEriness ještě dominantněji, než na infernu a připsali si za T stranu hned úvodních 13 kol. SINNERS Academy dokázali v první polovině urvat alespoň poslední dvě kola a snížit na 13:2. Po změně stran dokázali hříšníci urvat ještě tři kola, ale na více se již nezmohli. Výsledkem tak byl stav 16:5 a v sérii 2-0. Hlavním tahounem této série se stal bývalý hráč eSuby Matěj "twist" Petráš, který si na dvou mapách připsal celkem 58 killů.

Tento výsledek posouvá eEriness do hlavní fáze turnaje, která startuje již příští týden. SINNERS Academy budou mít ještě jednu šanci na postup v neděli.

Výsledky zápasů skupiny B

Úvodní zápasy: 
  • eSuba vs. SINNERS Academy | 7:16
  • UNIVERSE vs. eEriness | 2:16

Zápas poražených:
  • eSuba vs. UNIVERSE | 1:2 (14:16, 16:7, 11:16)

Zápas vítězů:
  • eEriness vs. SINNERS Academy | 2:0 (16:6, 16:5)

Decider o druhé místo:
  • 19.3. 14:00 | SINNERS Academy vs. UNIVERSE

Uzavřená kvalifikace pokračuje již dnes 19. března, kdy od 14:00 proběhne zápas o postup ve skupině B mezi SINNERS Academy a UNIVERSE. O tři hodiny později je naplánován duel skupiny A mezi Sampi a Team Brute. Oba duely můžete sledovat na oficiálním twitch kanále PLAYzoneCZ.

Author photo
David Hendrich CS:GO observer, nadšenec do sportu a esportu.