CS2

Druhý Major roku 2024 se odehraje v Šanghaji, pořádat ho bude Perfect World

Druhý Major roku 2024 se odehraje v Šanghaji, pořádat ho bude Perfect World
14. 11. 2023
  |  

Poprvé v historii Counter-Striku se populární Major přesune do Číny. V prosinci roku 2024 spojí síly asijský organizátor Pefrect World společně s PGL, kteří mají na starost první Major příští sezony. Kvalifikační turnaje jsou odhadovány na konec října a začátek listopadu, samotné vyvrcholení přijde na řadu podle prozatímních odhadů v první polovině prosince.

Ve své desetileté historii se Major konal pouze v Evropě a Americe, s přechodem na CS2 však nejprestižnější turnaj okruhu expanduje i do Asie. V Šanghaji se v prvních čtrnácti dnech prosince roku 2024 odehraje první čínský Major pod patronátem Perfect World.

Známý asijský organizátor známý z turnajů jako Perfect World Arena Premier League či CS Asia Championship přitom nebude na akci sám, podle zdrojů bude fungovat spolupráce právě mezi  Perfect World a PGL, kteří v březnu hostí první CS2 Major v Kodani.

Vzhledem k tomu, že nás dělí od akce ještě více než rok zatím není k dispozici mnoho informací. Jistý je však prizepool přesahující milion amerických dolarů, vítěz si z turnaje odnese pět set tisíc. Celkový počet účastníků je podle liquipedie zatím stanoven na 24 týmů, osmička z nich dostane účast přímo do eliminační fáze.

Věřme, že po neúspěchu v CS:GO se na jeden z Majorů roku 2024 podívá některá z českých organizací, předčasné ambice může mít i čínský tým Wings Up s blogg1sem.

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.