League of Legends

Druhou ligu vedou Maverix, o přežití zabojují EXILE a Inside Games

Druhou ligu vedou Maverix, o přežití zabojují EXILE a Inside Games
22. 2. 2024
  |  

Druhá česká liga Hitpoint Challengers nabízí každý týden střety vycházejících talentů domácí scény. Nejvíce se v současnosti daří dvěma novým organizacím na domácím poli, ztrácí naopak ty tradiční.

Tým Maverix vsadil na zahraniční importy a svými výkony i sestavou cílí na možnost postupu do Hitpoint Masters. V posledním kole sice zaváhal s Meliorou, přesto soutěž dál s jasným náskokem vede.

Na druhém místě najdeme slovenskou univerzitní organizace ESTUBA, Delta Syndicate a H3ARTS, kteří vzešli z esportového celku Narcis. Delta Syndicate disponuje dvěma importovanými hráči, ESTUBA je kompletně slovenská a H3ARTS zase kompletně český tým.

Hitpoint Challengers | Zdroj: Leaguepedia

Zajímavé je dění ve spodních patrech tabulky. Fly5 a Team Meliora zatím bojují o šanci vyhnout se baráži dostatečně, skóre 4-5 jim ale příliš klidu do konce sezóny nepřidá. Dýchat na záda jim bude chtít EXILE, který v průběhu sezóny ladí výkonnost a v posledním zápase právě Fly5 přehrál.

Dlouhodobější fanoušky domácí scény zaujme především poslední místo. Inside Games po sestupu z první ligy totiž rozhodně nevypadají na to, že by měli v blízké době usilovat o návrat. 

Naopak, řeší sestupové trable. bídné skóre 1-8 totiž už nyní přináší s největší pravděpodobností nutnost hrát baráž o udržení v druhé lize. Po pádu z ní by tradiční organizace mohla zmizet z domácího esportového pole, což by bylo smutným šokem.

Desáté kolo nás čeká již dnes od šesti hodin na Twitchi Hitpointu. Inside Games čeká klíčový duel o udržení s Meliorou, musí doufat také ve ztráty Fly5.



Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč