League of Legends

Druhou ligu dál válcují GLORE, Chilli se dokázali zvednout

Druhou ligu dál válcují GLORE, Chilli se dokázali zvednout
23. 6. 2023
  |  

Druhou ligu Hitpointu vede obhájce titulu, finalista minulé sezóny je stále na úplně poslední pozici. Střed pole je dle druholigových zvyklostí vyrovnaný.

Hitpoint Challengers po dalších dvou odehraných kolech nemění svého lídra, organizace GLORE sice poprvé v sezóně prohrála a darovala bod ERKO Esports, přesto s pohodlným náskokem dvou výher kraluje i dál. 

Ze druhého místa stíhají lídra ESTUBA a UNiTY, zatímco slovenský esportový tým je často v problémech a hry rve horko těžko, UNiTY se prezentují sympatickými výkony. Zmíněné ERKO je zatím společně na páté pozici s EXILE a NARCIS. Všechny zmíněné týmy nemohou být spokojené, ambice celků jsou totiž výše.

Hitpoint Challengers po osmém kole - Zdroj: Leaguepedia
Spokojenost naopak musí panovat u Chilli Esport. Organizace, která získala slot po vynuceném konci akademie Inside Games, nezačala sezónu dobře a strávila její začátek na spodních příčkách, po polovině soutěže je ovšem na pozici zajišťující postup do playoff. Z posledních kol si odnáší důležitou výhru proti přímému rivalovi ERKU, cenný je pak jejich skalp UNiTY.

Poslední dál zůstávají STOPWATCH. I přesto, že v posledním kole překvapivě porazili ESTUBU, se jejich šance na postup do playoff a zajištění relegations tenčí. Organizace na top jako poslední záchranu přivedla vítěze druhé ligy Vlarena, jeho roleswap může být zázračným oživením.

Následující kola rozhodnou, sledujte druhou ligu ve středu a čtvrtek od 18 hodin na Twitchi Hitpointu.

Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč