League of Legends

Druhá liga má před sebou superweek, kdo se přiblíží playoff?

Druhá liga má před sebou superweek, kdo se přiblíží playoff?
28. 2. 2023
  |  

Druhá divize oficiální domácí ligy League of Legends před sebou má rozhodující superweek, který pošle čtyři nejlepší týmy do finálových bojů.

Druhá nejvyšší soutěž je součástí oficiálního ekosystému EMEA regionálních lig a nehraje se zrovna o málo, cílem ambiciózních organizací je možný postup do nejvyšší ligy Mastercard Hitpoint Masters. Letos je velmi vyrovnaná a síla jednotlivých týmů se teprve profiluje. 

Kometou sezóny je prozatím organizace GLORE, která pod sebe vzala kvalifikovaný tým se zahraniční topside a k jistotě playoff chybí jen opravdu málo. Na vrcholu hrají již tradičně ERKO Esports, ačkoliv ne s tak přesvědčivými výkony jako v minulých splitech, debutující organizace EXILE esports se soupiskou po akademii eSuby a STOPWATCH, kteří pod svá křídla vzali Gornyho tým z kvalifikace.
Tabulka Hitpoint Challengers po 8. kole | Zdroj: Leaguepedia
Pod očekávání zatím hrají IKISEQ Gaming, kteří v posledním týmu vyměnili topaře ale výhru nezískali, Chilli Esport s týmem po Inside Games Academy, NARCIS a především Fly5, kterým se zatím nepodařilo s novou pěticí pracovat tak, aby tým získal herní identitu.

Tento týden nás celkově čekají čtyři kola, dvě tradičně po čtyřech střetech ve středu a čtvrtek, v neděli pak rovnou dvojitá porce osmi zápasů. Po nich už nejspíše budeme znát první účastníky playoff, kteří získají cenné body ke kvalifikaci do postupového turnaje. Druhou ligu sledujte na Twitchi Hitpointu.

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč