CS:GO

Dominik "desty" Černý jako nový kormidelník! V eSubě přebere roli trenéra. Co bude s benq1?

Dominik "desty" Černý jako nový kormidelník! V eSubě přebere roli trenéra. Co bude s benq1?
9. 8. 2022
  |  

Dominik "desty" Černý se z role in-game leadera v eSubě postaví do role trenéra. Organizace oficiálně potvrdila novou roli českého hráče během úterního večera.

Organizace eSuba se rozhodla sáhnout výměně v roli, která byla dlouhodobě neměnná. Tomáš "benq1" Masaryk v celku totiž působil v několika rolích už od začátku roku 2015. Nyní dochází k CS:GO sekci ke klíčové změně.

„Role trenéra v týmu je v poslední době poměrně často rozebírané téma. V eSubě zastáváme názor, že trenér je pro tým alfa a omega. Stejně jako v League of Legends, kde již několik sezón funguje tříčlenný realizační tým, chceme tento systém postupně překlopit i do CS:GO,“ komentuje změnu na důležité pozici Štěpán Mach, Team Manager v organizaci eSuba.

Dominik "desty" Černý
Roli trenéra celku přebírá dosavadní in-game leader Dominik "desty" Černý, vítěz MČR 2019 a hráč se zkušenostmi napříč domácí scénou od Sampi, přes eEriness až po Dynamo Eclot. V eSubě působí přitom jen několik měsíců, konkrétně od ledna 2022.

Štěpán Mach se ve svém vyjádření vrátil také k inzerátu, ve kterém eSuba coache hledala: „Někteří mohli určitě zaregistrovat, že jsme začátkem léta veřejně hledali trenéry a analytiky, pro naše CS:GO týmy. Prvním krokem k této rekonstrukci, je přivítání Destyho jako nového kouče. Desty má bohaté zkušenosti z dlouholetého působení v roli in-game leader a proto věříme, že má všechny předpoklady k tomu, aby se z něj stal prvotřídní trenér.“ 
Dominik "desty" Černý v barvách eSuby na Tipsport MČR Bratislava | Zdroj: PLAYzone
Největším úspěchem desty je bezpochyby vítězství na MČR 2019 v barvách týmu eXtatus. Během svého osmiměsíčního angažmá sice dotáhl eSubu k zajímavým prizemoney, avšak co se pořadí týká, nejlépe na tom byl tým s bronzovými medailemi na EPULZE Invitational #1 a Sazka eCUP Summer 2022. O pozice hůře skončil tým shodně na Tipsport Online a Tipsport Bratislava.

Mnoho fanoušků také zajímá, jaká je aktuální pozice Tomáše "benq1" Masaryka, dosavadního trenéra modré krve. „S benq1m se zatím neloučíme. Letos ale úspěšně dokončil svá studia a už se nemůže týmu časově věnovat natolik, jako tomu bylo v minulosti. Cítili jsme proto potřebu doplnit realizační tým o někoho, kdo se bude klukům věnovat na denní bázi a přesně to Desty přináší,“ komentuje zmíněný Team Manager.

V případě eSuby se však stále čeká na poztvrzení toho, kdo se stane finální náhradu jak za odchozího Zur1se, tak právě za destyho.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.