CS:GO

Domácí týmy jsou v polovině 36. sezóny ESEA. Jak si vedou ve svých divizích?

Domácí týmy jsou v polovině 36. sezóny ESEA. Jak si vedou ve svých divizích?
22. 2. 2021
  |  

Polovina 36. sezony a československý Counter-Strike eviduje hned několik zajímavě postavených týmů napříč evropskými ESEA ligami.

Další týden přinesl celou řadu zápasů domácích týmů ve struktuře ESEA lig, které jsou pro většinu týmů možností srovnávání se zahraniční scénou. Dnes se podíváme na to, jak si přibližně v polovině aktuální sezony vedou tuzemské týmy. Kdo je blízko v 36. sezoně playoff a postupu do vyšší divize a kdo naopak bojuje o příslušnost v současné divizi?
 

ESEA Advanced

Nejvyšší ligou, ve které máme tuzemské barvy zastoupené přímo týmem, je ESEA Advanced. Ta aktuálně zažívá 36. sezónu a je druhou nejvyšší ligou ESEA v Evropě. Z československých organizací v ní můžeme sledovat týmy SINNERS, SAMPI a BRUTE.

Nejlépe jsou na tom SINNERS. Se skóre 6:3 patří do první desítky týmů (nezapočítán nedělní zápas). V polovině soutěže jsou i SAMPI, kteří aktuálně drží skóre 5:2 a otevírají druhou desítku žebříčku. Stále tak bojují o postup dva tuzemské týmy.

Opačné starosti mají v BRUTE. Částečně nová sestava schytala na začátku roku 2021 velmi těžký los, a i přes vyrovnané výsledky často ztrácí závěr zápasů a se skóre 2:7 bude muset předvést několik výher v řadě, aby si udržela příslušnost pro další sezónu. V podobné situaci byla v sezóně číslo 35 eSuba, která nakonec spadla do ESEA Main.

ESEA Main

Nejlépe postaveným týmem jsou se skórem 7:2 ENTERPRISE, těm uštědřil teprve druhou porážku v sezoně tým Fantastic Seven po mapě de_vertigo (13:16). V závěsu je další slovenská organizace, Dark Tigers, se sejným skóre. Oba dva CS:GO týmy slovenských organizací tak mají velmi dobře nakročeno v boji o playoff a ESEA Advanced pro další sezonu.

Uprostřed tabulky se daří eSuba a Entropiq, oba týmy se skórem 5:4 a střídáním několika výher a proher v řadě.

V druhé stovce ESEA Main nalezneme i tým DEFEATERS, který do svých řad na začátku roku přivedl zvučná jména jako HenkkyG a zur1s, zatím to však stačí pouze na skóre 2:7, což bude značit boj o záchranu. Nyní již prosákla také informace o finální sestavě DEFEATERS, která neobsahuje ani dvě zmíněná esa, tudíž se můžeme těšit na další zajímavý přestup, protože o kvalitách obou nemůže být pochyb.

ESEA Intermediate

Ve druhé nejnižší evropské ESEA lize nalezneme celou řadu dalších celků jako confidexe, 15 Kings EU nebo ANDROMEDA, které drží pozitivní bilanci a musí se s nimi počítat do budoucna.

ESEA Open

Vstupenku do ESEA soutěží tvoří právě Open liga, která je dostupná prakticky komukoliv. Za zmínku stojí dominance českého týmu BloodyDevils (10:0), ale v žebříčku stovek týmů najdeme i další domácí týmy jako Alza nebo GLORE, kteří získávají solidní zkušenosti do budoucna.

Většina týmů si také své zápasy vysílání na svých Twitch kanálech, kde je můžete podpořit:

Případně se slova ujal také Jiří "Bananides" Johanides, který na svém Twitch kanále začal komentovat ve volném čase také některé z týmů, které například nevytváří vlastní produkci.
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.