FIFA

Dočká se pražská Slavia triumfu v e:LIZE? Dnes ji čeká finále se Zlínem

Dočká se pražská Slavia triumfu v e:LIZE? Dnes ji čeká finále se Zlínem
26. 3. 2023
  |  

Letošní ročník nejvyšší domácí FIFA soutěže e:LIGA se blíží do svého závěru. Během neděle už zbývá odehrát pouze zápas o 3. místo a finále, které určí nového šampiona.

Už před víkendem zůstali v osudí účastníků vyřazovacích bojů letošního ročníku e:LIGY pouze čtyři celky. Pražská Slavia, Viktoria Plzeň, Trinity Zlín a FC Slovan Liberec - Sampi. Přičemž si to všichni chtěli rozdat nejen o prizemoney ve výši 150 000 korun, ale také postup do předkola v rámci Global Series.

V prvním semifinále zástupci organizace Entropiq, hráči MarioOoso99 a Matejs, hrající v e:LIZE za FC Trinity Zlín dokázali otočit vývoj průběhu zápasu s plzeňskou Viktorií a zvítězili 3:1. V tom druhém se pak podařilo v 5 hrách zástupcům Slavia eSports porazit FC Slovan Liberec v poměru 3:2. Dnes pokračuje zápas o bronz a finále.

Dosavadními šampiony nejvyšší domácí FIFA ligy e:LIGA, jejímž pořadatelem je Ligová fotbalová asociace, jsou hráči FC Viktoria Plzeň, FK Pardubice a Baník Ostrava. Letos se tak stane vítězem v pořadí již 4. vítěz, který bude opět odlišný oproti dosavadním vítězům. 

Přímý přenos vyřazovacích bojů je možné sledovat na oficiálním Twitch kanále e:LIGY, ale také v rámci multidimenze O2TV Sport. Zápas o bronz startuje dnes v podvečer od 17:00, finále posléze od 19:00.

 


Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.