League of Legends

Do playoff jdou i Challengers, kdo zabojuje o šanci na první ligu?

Do playoff jdou i Challengers, kdo zabojuje o šanci na první ligu?
8. 8. 2022
  |  

I naše druhá nejvyšší League of Legends soutěž Hitpoint Challengers míří do playoff fáze, ve které stále bojují všechny čtyři kvalifikované organizace o dostatek bodů k účasti v relegations o místo v Hitpoint Masters. Na koho se můžeme těšit a kdo bude největším favoritem?

Z vrchního bracketu na sebe narazí dva nejlepší týmy základní části v souboji o jisté finále, ERKO Esports a IKISEQ Gaming. ERKO po vzniku organizace znovu dokázali úspěšné proletět až do vyřazovací části, importi se ukázali jako skvělá volba a účelné funkční drafty opět stačily na úspěšné tažení soutěží, které ERKO chce dotáhnout až do relegations. 

IKISEQ v úvodním splitu vsadil na velké talenty domácí scény a mimo prospektu Zubace na midu zářil Benda či na botu Kneza. Především souboj v jungli bude klíčový faktor, bude Vlaren stačit na největší domácí jungle talent?

Playoff Hitpoint Challengers | Zdroj: Leaguepedia

Spodní bracket pak ukáže neméně zajímavý střet dvou předních českých organizací. Team Sampi po výhře minulých Challengers nasbírali spoustu důležitých bodů a jejich ambicí musí být jen a první liga. 

Ztrátu Zubace velmi slušně vyrovnal talentovaný Baumeef, jádro týmu stále drží a BrokenSword na topu prožívá individuálně skvělou sezónu. U akademie eSuby se budeme znovu dívat do jungle, Knedla totiž ve svých dnech jen těžko hledá v druhé lize konkurenci. Pokud se dobře vyspí i devilek, můžeme se těšit na parádní vyrovnanou sérii.

Playoff začíná duelem ERKO - IKQ v pondělí od 18 hodin, ve stejný čas pokračuje střetem SMP - ESB.A ve čtvrtek, oba zápasy sledujte na Twitchi Hitpointu!

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč