League of Legends

Do Hitpoint Masters míří ex-EU LCS toplaner, Cryptova oznamuje sestavu!

Do Hitpoint Masters míří ex-EU LCS toplaner, Cryptova oznamuje sestavu!
20. 5. 2022
  |  

Ostravská organizace po smolném závěru jarní sezóny a nepostupu do playoff pořádně šlápla do pedálů a přichází s velmi zajímavými posilami, kterým vévodí hráč se zkušenostmi z nejvyšší evropské ligy.

Cryptova vstupovala do jarního splitu Hitpoint Masters s velkými ambicemi, nadějnou sestavou a ze začátku také s dobrými výsledky, finiš a konečné umístění ale rozhodně nebylo pro ambiciózní tým dostatečné. Do letní sezóny tak přichází s překopanou pěticí a je na co se těšit.

Z původní sestavy zbyli pouze dva hráči a velcí talenti domácí scény, jungler Sacrifice a marksman Esko. Na ostatních pozicích došlo k výměně za zahraniční hráče a Cryptova se tak pro následující split vydá zatím v domácí scéně málo probádanou cestou importů.

Oba sololaneři přišli ze Švédska. Na mid přišel dánský mistr z roku 2021 Sahira, který v minulé sezóně v severoevropské NLC reprezentoval barvy týmu Vanir, s nímž po 5. místě v základní části v playoff skončil šestý. 
Nejzajímavější posilou je bezesporu topař Flaxxish. Šestadvacetiletý Olof Hagberg Medin přináší do týmu obrovskou porci zkušeností, v letech 2016-2017 si za španělský tým Giants vyzkoušel i EU LCS, nyní LEC. 

Na botu pak na pozici supporta doplní tým polský hráč Meleks, který má zkušenosti z Ultraligy, naposledy z Team Esca Gaming. Během svého působení se v týmech potkával s takovými polskými kalibry jako Overpow či Czekolad, i on tak rozhodně nebude nervózním nováčkem. 

Jak se Cryptově s našlapaným rosterem zadaří bude jednou z nejzajímavějších otázek nadcházejícího splitu. Nic jiného než EU Masters nemůže cílem.

Sestava Cryptova:

  • Olof "Flaxxish" Hagberg Medin
  • Alex "Sacrifice" Zach
  • Enes "Sahira" Apelqvist
  • Lukáš "Esko" Endl
  • Symeon "Meleks" Smejkal 

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč