CS:GO

Do boje o Tipsport CS:GO Praha II se vkládá také eSuba, která se popere o poslední slot

Do boje o Tipsport CS:GO Praha II se vkládá také eSuba, která se popere o poslední slot
10. 9. 2023
  |  

Kvalifikační cyklus Tipsport CS:GO Praha II 2023 běží na plné obrátky. Otevřené kvalifikace vykrystalizovaly už trojici postupujících a mezi nimi nechybí ani celek eSuba, který na MČR v Brně nechyběl od roku 2014. Letos však nemusí postoupit ani do základní části.

Dosavadní tři otevřené kvalifikace před Tipsport CS:GO Praha II 2023 vykrystalizovaly již trojici celků, které mají jistotu, že nahlédnou minimálně do Closed Qualifier, ve kterém se objeví také pozvané celky na základě MČR Ranking, kde by neměly chybět výběr jako ENTERPRISE či Team UNiTY.

Během prvního kvalifikačního víkendu, kdy se odehrály hned dvě klání o Tipsport CS:GO Praha II 2023, si své sloty do uzavřené kvalifikace zajistily celky ANDROMEDA a Sampi NXT. Během dalšího pokusu, tedy ve třetí kvalifikaci, opět neuspěl celek BRUTE, který prohrál další finále, když nestačil na eSubu.

Paradoxem však zůstává, že z "původní" sestavy, kterou organizace komunikovala, zůstala pro turnajovou v kvalifikaci v rosteru pouze dvojice Dominik "DOCKSTAR" Putirka a Ondřej "Crazyy" Švec. Ty doplnili hráči Kokaina, m0nsterr a Mahar. Kam se poděl stinx, KADIM a hackshooter je otázka...

Čtvrtý pokus dostanou všichni zájemci už příští sobotu, tedy 16. září 2023, kdy se odehraje poslední kvalifikační klání s názvem Tipsport CS:GO Praha II – 4. kvalifikace, ve kterém to budou minimálně opět BRUTE, kteří budou chtít o postup, a tedy možnost získat MČR body, bojovat. 

Uzavřená kvalifikace Tipsport CS:GO Praha II 2023 by měla probíhat od pátku 22. do neděle 24. září 2023. Na začátku října pak týmy odehrají online formou základní skupinu a od pátku 13. do neděle 15. října se odehraje ve Vodafone PLAYzone Arena i samotné play-off o závěrečné MČR body.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.