League of Legends

Dnes startuje play-off Hitpoint Masters! Kdo získá titul?

Dnes startuje play-off Hitpoint Masters! Kdo získá titul?
22. 7. 2021
  |  

Začíná play-off nejvyšší české ligy v League of Legends. 6 týmů bude bojovat o titul a hlavně 2 nejlepší týmy postoupí do EU Masters, kde budou hrát proti nejlepším evropským týmům mimo LEC.

 

Brute vs. Vikingekrig | 18:00 čtvrtek 22. 7. 021

Souboj týmů, které skončily základní část na posledních 2 postupových místech. Brute postupem celkem překvapili, protože do letního splitu vstoupili s kompletně novou sestavou, postavenou částečně z Academy týmu. Jejich hra ještě potřebuje hodně dopilovat, ale ukazují opravdu dobré momenty a potenciál tam je. Velmi pozitivně překvapili hlavně jungler Martin "Petipino" Majer a kapitán týmu, support Alex "Munet" Míka.
 
Na druhé straně stojí Vikingekrig, kteří možná počítali s lepším umístěním. Vlekým tahounem je hráč AD carry, Mauss, který k vikingům přestoupil po jarním splitu právě z Brute.
 
Tato série bude velice vyrovnaná, ale většina predikcí zatím dává větší šance Vikingekrig.
 

Pořadí týmů po základní části Hitpoint Masters; zdroj: hitpoint.cz
 

eSuba vs. Dynamo Eclot | 14:00 neděle 25. 7. 2021

Vypadá to, že Dynamo Eclot zamíří do loser’s bracketu. Nebudeme kluky nijak odepisovat, ale faktem je, že eSuba je v letním splitu v neskutečné formě. Jasný vítěz základní části se skóre 12-2 na zápasy. Šílené výkony předváděl v posledních kolech mid laner Sajator, který naprosto dominoval v zápase s českou LoL dvojkou, SINNERS.
 
Na druhou stranu Dynamo Eclot mají velice sympatickou novou, mezinárodní sestavu a vypadá to, že se startem spolupráce se sportovním Dynamem začíná nová éra organizace.
 

SINNERS vs. Inside Games | 18:30 neděle 25. 7. 2021

Tohle bude zápas, který nechcete propásnout. Druzí SINNERS proti třetím IG. Týmy, které měly na konci základní části stejný poměr vyhraných a prohraných zápasů, 10-4.
 
Většina predikcí se kloní na stranu SINNERS, kteří si statut české LoL dvojky drží dlouhodobě, ale IG vždy jsou v konverzacích o nejlepších CZ týmy také. Obzvlášť v sezóně 2021 ukázali několikrát, že mají ambice i na místo 1.
 
Zdroj náhledové fotografie: facebook.com/esuba.eu
Author photo
Ondra Kolek Reklamní kreativec a vedoucí workshopů Creative Camp na oboru MKPR na UK. Fanoušek esportu, který sleduje League of Legends scénu již 9 let a stejně tolik času už LoLko hraje.