CS:GO

Díky, oskare! Česká legenda se rozhodla vydat za další výzvou a končí v SINNERS

Díky, oskare! Česká legenda se rozhodla vydat za další výzvou a končí v SINNERS
12. 1. 2022
  |  

Velká rána pro všechny fanoušky české jedničky. Legendární český Counter-Strike hráč Tomáš "oskar" Šťastný se rozhodl se startem roku 2022 skončit v týmu SINNERS. V celku vydržel s pár týdny navíc přesně jeden rok.

V zákulisí se podobná šuškanda objevovala v posledních týdnech intenzivně, ovšem nebyla potvrzena, až do současnosti. Všechno potvrdila nyní i samotná organizace SINNERS prostřednictvím sociálních sítí. Úvodní zpráva dne tedy zní jednoznačně: Ze SINNERS odchází Tomáš "oskar" Šťastný.

Rok spolupráce mezi česko-slovenskou CS:GO jedničkou a oskarem přinesl řadu úspěchů, vzestup i skvělé publikum, které si užívalo na Sazka eLEAGUE a MČR přítomnost české legendy populární FPS hry. Zejména pak z přítomnosti takové persony z mnoha zkušenostmi mohli čerpat ostatní hráči, kteří se vedle třicetiletého hráče mohli učit mnoha procesům mimo i na samotném serveru.



Když před více než rokem, v prosinci 2020, Tomáš "oskar" Šťastný přicházel do SINNERS za dosavadního snipera Huberta "Cannie" Ludwiga, střídalo nadšení skepsi a otázky, jak může spolupráce "stále ještě relativně nové" organizace a takové persony, která je zvyklá na zahraniční poměry, fungovat.

Všechno ale SINNERS vycházelo na jedničku. Popularitu sestava nabírala i díky neustále se hrajícím turnajům ze sérií Spring Sweet Spring a Snow Sweet Snow, které tuzemskému publiku v době omezení pohybu a online výuky nabízely neustálý přísun BO3 zápasů českého celku mezi tier 2 soupeři.

S postupem času se týmu podařilo etablovat v nejlepší světové třicítce, ba dokonce získat na několik chvil pozici i v TOP 20.  

Tomáš "oskar" Šťastný se zkrátka vrátil do tuzemského týmu, vyhrál vše na česko-slovenské scéně, čeho se SINNERS zúčastnili a pomohl týmu v Evropě. Stejně tak si zahrál v barvách SINNERS na zahraničních eventech jako IEM Fall nebo ESL Pro League.

Závěrečné měsíce však české CS:GO jedničce na světové scéně nevycházely podle plánu a to se zřejmě podepsalo na osudu oskara, který se rozhodl skončit.
Tomáš "oskar" Šťastný (druhý zleva) po vítězství v Sazka eLEAGUE | Zdroj: CNC / Sazka eLEAGUE
Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.