CS:GO
CS2

destyy v podcastu RANKUP: Úspěch na MSR jsme nečekali

destyy v podcastu RANKUP: Úspěch na MSR jsme nečekali
8. 10. 2023
  |  

Na nedávném MSR se sestava UNiTY vyburcovala ke skvělému výsledku, když po výhrách nad Sampi, ENTERPRISE a SINNERS dokráčela pro stříbrnou medaili. Právě destyy, který je od léta trenérem UNiTY, byl leckrem a blogg1sem pozván do projektu RANK UP, kde fanouškům poodhalil zákulisí úspěšného tažení turnajem.

Mistrovství Slovenska se přitom vůbec nemuselo odehrát. „Kvůli přechodu na CS2 hrozilo, že pokud se nepovede rozběhnout CS:GO, tak by MSR kvůli sponzorskému plnění možná nebylo,“ komentuje zajímavou zápletku leckr. I kvůli nejasnostem ohledně hry se během úvodního dne přerušilo stavění stage, díky čemuž následně vzniklo zpoždění.

„Někteří hráči MSR odsoudili, mně to ale špatné nepřišlo. Jedinou nevýhodou byla délka turnaje, kdy se hrálo od středy až do neděle, to je zkrátka dlouho,“ shrnuje Míchal Kadlíček výtky ze své strany. Podobnou délku turnaje si sice hráči již v předchozích sezónách vyzkoušeli i na MČR, soubojů na brněnském výstavišti se ale účastnilo osm týmů, nikoliv šest.

Právě leckrův tým na MSR hned dvakrát vyzval destyyho UNiTY. „V prvním zápase proti UNiTY jsme vzájemně moc nevěděli, co od toho druhého čekat, ale obě strany do duelu šly s čistou hlavou,“ začal prezentovat svůj pohled na úvodní střetnutí leckr. „MSR pro nás byla vzpomínka na eSubu, když jsme prohráli první zápas a pak šli svou Lower Bracket cestou,“ vzpomíná naopak destyy. „První LAN zápas pro nás nebyl ideální, bylo to z naší strany chaotické a chyběla soustředěnost,“ dodává.

„V druhém zápase jsme měli za sebou BO3 proti Dynamu Eclot a GLORE, což pro nás bylo náročné, zejména když jsme proti DNE nedokázali uzavřít druhou mapu, což rozproudilo vlnu emocí,“ reaguje leckr na další vývoj turnaje.

Psychické náladě v týmu ENTERPRISE nepomohlo ani vítězství UNiTY nad Sampi, kde se o velké překvapení postaral IGL luko, který zaskočil i MATYSe. „Druhý zápas jsme chtěli vyhrát, prohru s ENTERPRISE jsme si po skalpu Sampi nepřipouštěli,“ komentuje destyy rozpoložení před startem druhého vzájemného zápasu, který nakonec znamenal pro EP konec v turnaji. Osobní to ale podle Dominika Černého nebylo.
„Bylo dobře, že jsme po konci v eSubě byli chvíli od sebe, protože to prospělo všem,“ reaguje destyy na blogg1sovu otázku týkající se známého podzimního buffu výkonnosti sestav kolem luka. „Ze začátku to ze strany týmovosti a mentality nebylo ono, a tak jsem apeloval na návrat prověřené historie z angažmá v eSubě,“ navazuje. „Ještě před MSR jsme s lukem hodně pracovali na jeho mentalitě,“ zmiňuje destyy i jednu z činností, kterou práce trenéra obsahuje. „Stejné nastavení má luko i po turnaji a myslím si, že je v této otázce na dobré cestě,“ zakončuje svou myšlenku.

Zajímavou odpověď trenéra UNiTY přinesla odpověď na leckrovu zvídavou otázku ohledně očekávání před MSR. „Takový výsledek jsme nečekali, měli jsme ale dobře nastavenou hlavu a neřešili jsme proti komu budeme hrát, soustředili jsme se tak jenom na jednotlivé mapy,“ poodhaluje destyy zákulisí svého týmu. „NIOvi se stačilo jen nastartovat a celý tým fungoval jako stará eSuba na LANu,“ nezapomněl lodivod nové organizace pochválit i ostatní hráče kromě luka.

UNiTY se sice ve skupinové fázi Tipsport CS Praha II postoupit mezi TOP 4 týmy nepovedlo, v rozhodujícím zápase ale padli výsledkem 1:2 proti Dynamu Eclot a vstříc blížícímu se MČR lze očekávat, že po roce znovu bude sestava vedená destyym a lukem patřit mezi přední aspiranty na titul. Jejich cestu na brněnské výstaviště bude možné sledovat již od poloviny listopadu, kdy ve Vodafone PLAYzone Aréně MČR započne.

Zdroj úvodní fotky: YouTube @leckrrr

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.