CS:GO
CS2

Definitivní konec Cryptovy, organizace s provizorní soupiskou dále pokračovat nebude

Definitivní konec Cryptovy, organizace s provizorní soupiskou dále pokračovat nebude
9. 10. 2023
  |  

Po zdánlivém návratu ostravské organizace do koloběhu turnajů Tipsport CS se Cryptova s okamžitou platností rozhodla ukončit aktuální spolupráci se sestavou Independent a znovu se vrátila do útlumu. Konečné rozhodnutí může být ovlivněno i nedávnou kontumací zápasu mezi Cryptovou a UNiTY, ke kterému se aktuálně čtvrtý tým hodnocení MČR vlivem přechodu na CS2 nedostavil. Ostravané o této skutečnosti informovali na svých sociálních sítích.

Zatímco v první polovině sezony Cryptova překvapovala svými výsledky čelo česko-slovenské scény, závěr jara a pozdější působení již bylo pouze vzpomínkou na vyhaslou slávu. Od ohlášení útlumu Cryptovou otřáslo několik nepříjemností, nejvíce pak zpověď jednoho z bývalých příslušníků LOL sekce, který představil světu navenek ambiciózní organizaci v nepříjemném světle. Skandály se sice vyhýbaly titulu CS:GO, na objevení nového sponzora to ale nestačilo. I proto se Cryptova připomněla až po navázání spolupráce se sestavou Inependent, nejednalo se však o plnohodnotné zastoupení týmu jako takového, nýbrž jen snaha o využití bodů v MČR cyklu a následné zviditelnění se.

Nejnovější vyjádření Cryptovy, jen krátce po konci skupinové fáze Tipsport CS:GO Praha II, ale právě tuto spolupráci ukončuje. „S hráči CS:GO sekce jsme se dohodli, že již ve spolupráci nebudeme nadále pokračovat,“ zní úvodní věta v posledním příspěvku.  „Cryptova měla primárně posloužit jako platforma pro tým Independent, kteří v dané době hledali full-time organizace a visibilita prostřednictvím reprezentace Cryptovy jim v tom měla pomoc, především díky účastni na MČR okruhu. Vzhledem k tomu, že někteří původní členové Independent našli nová angažmá, nastaly problémy vůbec poskládat konkurenceschopnou pětici pro Tipsport CS:GO Praha II,“ objasňuje Cryptova na svých sociálních sítích akutální situaci. „Za daných okolností již původní cíl projektu pozbyl smysl, čímž tuto volnou spolupráci vzájemně ukončujeme,“ zní z Ostravy.

Právě velkou ránou pro sestavu Independent byl konec dua capseN, AJTT. První zmiňovaný odešel k ENTERPRISE jen krátce před uzavřením soupisek na pražský turnaj, o chvíli později utekl i AJTT, který vyslyšel volání ze Sprout AC. Tato oslabení Independent téměř pohřbila, creze nastupující místo AJTTA již uzávěrku soupisek nestihl, naopak GuariaN, který měl nahradit capseNa v termínu turnaje poznával krásy Malty. Poslední kapkou byla situace kolem Marka "kinzo" Bílka, který se na zápas technicky nepřipravil a nestáhnutý přístup do CS:GO znamenal konec jeho počínání. Drama se snažil uhasit svým záskokem trenér forji, navzdory jeho pomoci však tým svůj poslední zápas s DNE prohrál jednoznačně 0:2

Co bude dále s Cryptovou zatím není jasné. V nejbližší době ale ze strany organizace návrat na okruhy jednotlivých titulů čekat nelze. „Aktivity naší organizace zůstávají nadále utlumeny,“ zní v posledním odstavci vyjádření.

Zdroj úvodní fotky: Facebook @cryptova.gg

Author photo
Jakub "Koty" Kotajny Student žurnalistiky na FSV UK, který se vydal na dráhu tuzemského Counter-Strike komentátora a redaktora.