CS:GO

Darber má nové angažmá. Mladík míří do Cryptovy

Darber má nové angažmá. Mladík míří do Cryptovy
17. 12. 2022
  |  

Esportová organizace Cryptova zveřejnila posilu CS:GO sekce. Tou se stává mladý CS:GO hráč Filip “Darber” Böhm, který i přes svůj věk oplývá zajímavými zkušenostmi z UNIVERSE nebo Sampi.

Ostravská organizace Cryptova si vyhlédla novou posilu své CS:GO sestavy přímo v regionu Moravskoslezského kraje. Právě z něj totiž Filip “Darber” Böhm pochází a nyní jej bude kromě stejného regionu spojovat i stejný dres. 

“Když se Cryptova poprvé ozvala s tím, že o mě má zájem, tak mi spadl kámen ze srdce, že budu moct pokračovat s tím, co mě naplňuje a dělá šťastným. Na spolupráci se těším z mnoha důvodu. Ten největší je, že budu mít prostor ve hře na zlepšování se. Zároveň je ale také výhodou to, že díky tomu, že je Cryptova ostravská organizace, je pro mě jako nedalekého “Ostraváka” obrovská výhoda vzdálenosti pro cestováni na bootcampy, na tvorbu contentu atd. V dalším roce bych chtěl ukázat, co ve mě doopravdy je a snažit se zlepšovat co nejvíc to půjde, z hlediska umístění by bylo fajn se dostat do TOP 4 CZ/SK,” uvedl ke spolupráci a ambicím v rozsáhlém prohlášení Filip “Darber” Böhm.

Darber se naposledy účastnil Tipsport MČR v CS:GO v Brně, kde se však v dresu UNIVERSE příliš nepředvedl a skončil se spoluhráči na posledním místě. Podobný výsledek v podobě nepostupu do play-off, zažil se spoluhráči se Sampi také na akci Tipsport CS:GO Bratislava na jaře letošního roku. Přesto si jej však Cryptova vyhlédla jako novou posilu.

“Darbera jsme monitorovali už delší dobu a jeho akvizicí jsme velice potěšeni. Zapadá do našeho dlouhodobého konceptu práce s potenciálem a společně s PRem mohou vytvořit velmi silné entry/carry duo. Navíc žije kousek od Ostravy, což otevírá možnost intenzivnější spolupráci na jeho rozvoji,” vysvětluje důvody podpisu Viktor Ustyanovič, Chief Gaming Officer organizace Cryptova.

Po odchodu kinza se také navíc spekulovalo, jak Cryptova zaplní roli In-game leadera, což je i nyní vyřešeno interními přesuny mezi současnými hráči. Konkrétně roli převezme Martin "MAXX." Smolár. “Nezbytně důležitá bude v týmu taktéž přítomnost zyoreda a MAXXe, kteří, pominu-li jejich nezpochybnitelnou herní kvalitu, mají zkušeností a rady na rozdávání. Právě MAXX se tak navíc přesune na pozici primárního shotcallera,” doplňuje Viktor Ustyanovič.

Cryptova se tak zdá být alespoň pro tuto chvíli kompletní, byť to co je nyní, nemusí být také do dalších týdnů, kdy se čeká spuštění kolotoče přestupů mezi dalšími celky na domácí scéně.

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport