FIFA

Další klub vstupuje do esportu. FC Zbrojovka Brno se spojuje se Cryptovou. Nastoupí i Petr Švancara?

Další klub vstupuje do esportu. FC Zbrojovka Brno se spojuje se Cryptovou. Nastoupí i Petr Švancara?
8. 9. 2022
  |  

Staronový účastník nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže FC Zbrojovka Brno se objeví po boku esportové organizace Cryptova ve hře FIFA. Oba subjekty navázaly pro tento fotbalový simulátor a jeho sekci spolupráci.

Po vzoru dřívějších spoluprací mezi eSubou a pražskou Spartou, BRUTE a Slavií Praha nebo třeba v e:LIGA organizace Entropiq se Zlínem, se na podobné úrovni rozhodla spolupracovat FC Zbrojovka Brno s organizací Cryptova. Společným jmenovatelem bude tedy hra FIFA.

Za marketingové oddělení komentuje spolupráci Marian Bednařík: „Ve světě esportu se jako klub už nějakou dobu pohybujeme, doposud to ale bylo spíše nárazově. Proto jsme se nyní rozhodli navázat spolupráci s organizací Cryptova a věříme, že tato spolupráce bude oboustranně výhodná.“ 

 


V oficiálním videu, které oznámilo spolupráci, se po boku DRMIho objevila také legenda brněnské Zbrojovky a televizní expert Petr Švancara. Ten na otázku, zda se nechce zapojit do e:LIGY jako hráč, reagoval slovy: „Člověče docela mě to baví, já do toho jdu.“ Je to však reálné, nebo se subjekty jen snaží vytvořit mediální povyk?

Natáčení společného contentu, který bude postupně vypouštěn se navíc účastnili další hráči prvoligového celku, kteří mají ke hře FIFA velmi blízko. „Bylo to zábavné, určitě jsme rádi, že se Zbrojovka rozhodla zvýšit aktivitu i na poli esportu. Snad se nám bude dařit,“ dodal za hráče Jakub Šiman. 

Spolupráci za organizaci Cryptova komentuje CEO Michael Blažík: „Jsme velmi rádi, že se vedení Zbrojovky Brno rozhodlo pro spolupráci s naší organizací. Věřím, že si společně můžeme pomoci v rámci dovedností a znalostí obou stran. Zároveň vidíme, že se pro esport a FIFU nadchli lidé ve Zbrojovce od managementu až po prvoligové hráče, kteří si FIFU občas zahrají. A to je skvělý předpoklad pro takovou spolupráci. Společná cesta začíná a nemůžeme se dočkat, co v rámci této sezony dokážeme.“ 

Author photo
Redakce Společná práce redakce Sazka Esport