Czech Soccer Manager přichází s novým ročníkem. Jak vypadá kultovní český fotbalový simulátor?

Czech Soccer Manager přichází s novým ročníkem. Jak vypadá kultovní český fotbalový simulátor?
6. 12. 2021
  |  

Od prvního vydání hry Czech Soccer Manager uplynulo více než 20 let. Nyní se hra vrací s novou verzí, která přináší řadu inovací.

Jak vypadá práce manažera fotbalového týmu z první, druhé nebo třetí tuzemské ligy nebo nějakého zahraničního celku? Czech Soccer Manager dává hráčům možnost stát se manažerem týmu, který vede skrze přestupová období, přípravu, přes různá úskalí až k úspěchům.

Czech Soccer Manager patřil vždy k hrám, které byly založeny na silné komunitě fanoušků a hráčů, kteří si sami postupem času vytvářeli moduly a updaty samotné hry, díky čemuž odkaz žil stále. Velké přízně si všimli i tvůrci, kteří se rozhodli pomoci a během roku 2021 připravili zcela novou verzi dnes již kultovní hry. Její další "tváří" je fotbalista Sigmy Olomouc Martin Hála, který je jejím dlouholetým fanouškem a nyní i "osobou na obalu".



Na jaře letošního roku se v Malaze sešli Petr Vašíček s Davidem Mrnuštíkem, kteří připravili první návrhy verze hry, jenž o 9 měsíců později spatřila světlo světa. Novou verzi hry je možné stahovat od 4. prosince na webu www.csmweb.net.

Velkými novinkami je zejména pohárová Evropa, rozšířené statistiky nebo třeba také vylepšené rozlišení, která doposud "jelo" pouze na 640×480 px.

Více informací o novém ročníku nebo zajímavosti z komunity najdete na Facebook skupině Czech Soccer Manager, případně na oficiální Facebook stránce CSM.

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.