League of Legends

Cryptova zachránila místo v první lize, GLORE zůstávají v Challengers

Cryptova zachránila místo v první lize, GLORE zůstávají v Challengers
14. 8. 2023
  |  

Poslední duel relegations turnaje o zbývající místo v Hitpoint Masters zvládla Cryptova, která si poradila s druholigovým celkem GLORE a zastavila jeho cestu do první ligy.

Po prvních duelech relegations mezi prvoligovými a druholigovými pěticemi bylo znát, že Challengers týmy nejsou v bojích o Masters do počtu. Glore na start vypráskali Inside Games 3:0, klíčový souboj o postup s UNiTY ale nezvládli, za stavu 2:0 ztratili všechny mapy a o postup tak museli zabojovat proti Cryptově.

Hitpoint Relegations | Zdroj: Leaguepedia

Ostravská prvoligová organizace začala sérii špatně, nedařilo se na solo linkách a první mapu vzali zcela zaslouženě GLORE. Opět se ale ukázala nekonzistence v sériích, která nakonec stála GLR nejen obhajobu titulu v Challengers, ale také postup do první ligy. Cryptova si zbytek série pohlídala a udržela spot v Masters.

Je otazníkem, jak tento spot využijí, Cryptova se totiž potýká s nedostatkem financí a její existence a pokračování lolesport programu je v ohrožení. Nejspíš tak dojde k prodeji slotu, o který se v případě zájmu mohou GLORE ucházet a zkusit si Hitpoint Masters získat jinou cestou.


Zdroj úvodní fotografie: Hitpoint

Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč