League of Legends

Cryptova prohrála klíčový duel, boj o playoff zamíchají nejspíš jen Sampi

Cryptova prohrála klíčový duel, boj o playoff zamíchají nejspíš jen Sampi
8. 3. 2023
  |  

11. kolo Mastercard Hitpoint Masters přineslo klíčový duel o postupové šance Cryptovy a Dynama Eclot, duel eSuby se SINNERS a pokračující výborné výkony Sampi.

Na úvod Entropiq porazil Inside Games, po hře která přinesla v duelu prvního s posledním týmem ligy nečekané drama. Jungler ING Shyelander totiž domácí jedničce pod rukama ukradl prvního barona a po vyhraných fightech měli Inside Games dokonce dvě příležitosti pokračovat ve vítězné sérii a favorita porazit. Ani jedné ale nevyužili, Entropiq se ve vyhrocených situacích zachoval lépe, zkušeněji a svou druhou překvapivou porážku nedopustil.

Sampi přesvědčivě porazili BRUTE a pokračují ve výborných výkonech po špatném startu. Nebýt jeho, už by nyní okupovali pozice zaručující postup, nyní dýchají na záda dvojici Dynamo Eclot a SINNERS.

Hříšníci totiž podlehli eSubě, která svým výkonem potvrdila roli druhého týmu tabulky a má stejně jako Entropiq jistotu playoff. 

Tabulka Mastercard Hitpoint Masters po 11. kole | Zdroj: Leaguepedia

Na závěr kola v klíčovém duelu pro postupové šance Cryptova nedokázala najít recept na Dynamo Eclot a dostala se do již jen těžko řešitelné pozice. OMON na Veigarovi získal early akceleraci a na jeho scaling a zdi Cryptova nedokázala odpovídat. Místo srovnání Sampi, Dynama a Cryptovy na skóre 5-6 tak došlo na oddělení ostravského týmu o dvě výhry od postupových pozic. 

Cryptova tak už situaci nemá ve vlastních rukou a bude doufat ve sled výsledků. Zaběhlou domácí čtyřku tak mohou ohrozit reálně už jen Sampi, kteří v momentální formě mají sílu zaskočit po výhře nad Entropiq kohokoliv. 

Další kolo Masters sledujte v pátek od čtyř hodin na Twitchi Hitpointu.


Author photo
David Vogel Komentátor, analytik a B+ tier ukulele hráč