League of Legends

Cryptova představila novou LoL sestavu a ovládla skupinu Hitpoint Winter. Jak dopadne v play-off?

Cryptova představila novou LoL sestavu a ovládla skupinu Hitpoint Winter. Jak dopadne v play-off?
13. 10. 2022
  |  

Cryptova oznámila změny v League of Legends soupisce, se kterou vyrazila do boje v rámci Hitpoint Winter 2022. V domácím turnaji se tým blýskl dobrými výkony a míří do play-off.

Ostravská organizace Cryptova se rozhodla učinit po letní sezoně změny ve svém League of Legends rosteru. Rozloučila trojice Enes „Sahira“ Apelqvist, Olof „Flaxxish“ Hagberg Medin a Alex „Sacrifice“ Zach. 

Ve skupině zimní sezony Hitpoint Winter už nastoupili noví hráči, konkrétně Poláci Bartosz “Makony” Dabrowski, který působil na hraně první a druhé polské ligy a jungler Dominik “Kokos” Krzoska patřící k velkým talentům. Midlane po odchodu Sacrifice obsadí slovenský hráč Damián Otto “Tixn” Vojtko, ten si nejvyšší domácí soutěž zahrál už v týmu BRUTE.

“V sestavě máme tři nové kluky, které jsme chtěli vyzkoušet a zapracovat do našeho nového konceptu. Všichni to jsou kvalitní hráči, kterým jsme dali šanci se ukázat už na Winter a možnost sehrát se s naší botlane, která zůstala stejná ze summeru,” komentoval novou sestavu David Nardelli, nový manažer, který přišel společně s Head Coachem Lukášem “Lukke” Kholem, kterého doplní polský asistent Jacek “Blodgharm” Czerwiński.

Tým ovládl na startu první zápasy ve skupině Hitpoint Winter, čímž si zajistil po tiebreaku se Sampi první místo a jisté play-off. V BO5 čtvrtfinále tým narazí na silné Entropiq. 

“Skupinu Hitpoint Winter jsme nakonec vyhráli, i když jsme jednou zaváhali proti Sampi, porážku jsme jim však hned vrátili v tiebreakru a postupujeme z prvního místa. Výhra skupiny potěší, ale s předvedenou hrou zdaleka spokojený nejsem. Vím, že náš tým je schopen předvádět daleko lepší výkony a doufám, že se nám to ve čtvrtfinále podaří,” dodává na závěr manažer David Nardelli.

Sestava LoL:
  • Bartosz “Makony” Dabrowski 
  • Dominik “Kokos” Krzoska 
  • Damián Otto “Tixn” Vojtko 
  • Lukáš “Esko” Endl
  • Symeon “Meleks” Smejkal

  • Lukáš “Lukke” Khol – Head Coach
  • Jacek “Blodgharm” Czerwiński – Asistent trenéra

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.