CS:GO

Cryptova našla díru v mapách a využívá ji. Na výhry v sériích to však ne vždy stačí

Cryptova našla díru v mapách a využívá ji. Na výhry v sériích to však ne vždy stačí
12. 4. 2023
  |  

Counter-Strike sekci ostravské organizace Cryptova se povedlo velmi dobře využív skulinky v map poolu a doposud málo využívanou mapu de_anubis zužitkovává ve svůj prospěch takřka dokonale. A to nejen na domácí scéně, ale i v Evropě.

Během víkendového play-off Tipsport CS:GO Praha I. 2023 se povedlo Cryptově jednou porazit SINNERS, podruhé s nimi odehrát vyrovnanou partii a trápit také pozdějího vítěze, tým Dynamo Eclot. Nyní také obstojně bojovala v closed kvalifikaci CCT Central Europe 6. Spojist mají takřka všechny zápasy stejnou, mapu Anubis.

Cryptova si tuto mapu zvolila jak do úvodního zápasu se SINNERS Esports v rámci vyřazovací části prvního domácího offline turnaje, a zvítězila nečekaně snadno v poměru 16:4, tak do odvety v rámci finále Lower Bracket, kde z toho bylo opět vítězství, tentokrát 16:10. V obou případech navíc tým začínal za různé strany, takže i ukázal, že umí zahrát na obou z nich.

Podobnou cestou se rozhodla Cryptova jít také v rámci CCT Central Europe 6 Closed Qualifier, když si Anubis pickla do polského týmu PGE Turow v rámci úvodního zápasu. A výsledek? Téměř identický průběh jako v odvetě se SINNERS a vítězství ve stejném poměru, tedy 16:10.
Ostravská organizace sice v zápase podlehla svému soupeři v poměru 1:2 na mapy, ale to ji nezabránilo Anubis opět hrát v Lower Bracket své skupiny, kde narazila na tým yologang420. V tomto zápase paradoxně svoji mapu prohrála, ale radovala se z celkového vítězství a postupu do Decider Match, kde opět čekal polský soupeř PGE Turow. 

S ním v odvetě napickovala identicky jako při prvním zápase a začínalo se tedy na mapě de_anubis. Tentokrát měla možnost Cryptova začít za CT stranu a zvítězila v poměru 16:6 (10:5). Ovšem následovalo těžké Vertigo a Ancient, kde tak slavné výsledky v poslední době nemá. Bohužel se tak potvrdila kvalita PGE Turow, který zvítězil 2:1 a Cryptovu vyřadil. Nicméně solidní základ na vlastním picku mají hráči ostravské organizace postavený.

Cryptova na mapě de_anubis:

  • vs. SINNERS 16:4 (12:3) - start CT - decider série
  • vs. SINNERS 16:10 (10:5) - start T-side - pick Cryptova
  • vs. PGE Turow 16:10 (9:6) - start T-side - pick Cryptova
  • vs. yologang420 10:16 (6:9) - start CT - pick Cryptova
  • vs. PGE Turow 16:6 (10:5) - start CT - pick Cryptova

Author photo
Vojtěch Pres Bývalý komentátor, nadšenec do rekreační cyklistiky a esportu.